Türkiye'nin bugünkü ajandası (10 Temmuz 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

  • MEDYA / 10.07.2019 Saat: 13:02

ETKİNLİK TAKVİMİ

» 3. KADIN EMEĞİ FESTİVALİ
Yer: Ahlatlıbel Atatürk Parkı

» KUŞADASI GENÇLİK FESTİVALİ
Yer: Davutlar Sevgi Plajı

TARİHTE BUGÜN

» ÖNEMLİ GÜNLER - 1952: Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) kuruldu.

» OLAYLAR - 10 Temmuz Hukuk Günü.

» DOĞUMLAR - 1939: Ahmet Taner Kışlalı, Türk siyaset bilimci. (ö. 1999)

» VEFATLAR - 1992: Cevdet Kudret, Yazar, edebiyat tarihçisi. (d. 1907)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

» IŞIKLAR HOLDİNG - Işıklar Holding Genel Müdürlüğü (CEO) görevine Volkan Girişken atandı.

» ODEABANK - Bank Audi'nin Türkiye'deki iştiraki Odeabank'ın Risk Yönetimi, İç Kontrol ve Uyum Birimlerinden Sorumlu İç Sistemler Genel Müdür Yardımcılığı görevine Hüseyin Gönül atandı.

» GLOVO - Yemek siparişinden market alışverişine, ihtiyaç duyulan her şeyi hizmet verdiği 23 ülkede kullanıcılarına ulaştıran Glovo'nun Teknolojiden Sorumlu Başkanı (CTO) Mustafa Sezgin oldu.

» YEKON - Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği’nin (YEKON) Genel Kurulu sonrasında Yönetim Kurulu Başkanlığına Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Başkanı Eray Sertaç Ersayın seçildi.

MEDYA DÜNYASI

» STAR GAZETESİ - Star Gazetesi köşe yazarı Ömer Ekinci gazeteyle yollarını ayırdı.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

» TBF & TATİLBUDUR.COM - Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), A Milli Kadın ve Erkek Takımları ana sponsorluğu kapsamında tatilbudur.com ile sözleşme imzaladı.

» GOOGLE & SEM- Bağımsız veri odaklı dijital pazarlama ajansı SEM, Google Cloud Platform İş Ortağı Programı aracılığıyla Google’ın yeni teknoloji ortağı oldu.

» BORLED & SYLVANİA - Borsan Elektrik ve Aydınlatma Ürünleri Grubu (Borled), küresel aydınlatma ürünleri pazarının önde gelen kuruluşlarından Sylvania ile Türkiye'de üretim için işbirliği yaptı.

» TÜRK HAVA YOLLARI & KUVEYT HAVA YOLLARI - Türk Hava Yolları (THY) ve Kuveyt Hava Yolları kod paylaşımı anlaşması imzaladı. Anlaşma ile Kuveyt ile İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları arasında düzenlenecek seferlerde kod paylaşımı yapılabilecek.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

» ARKAS LİNE - Uluslararası Limanlar Birliği tarafından her yıl düzenlenen Çevresel Gemi Endeksi Ödülleri'nde bu yıl girişime
desteklerinden dolayı Arkas Line'a ödül verildi.

MEDYA DÜNYASI

» DİM TV - Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin 2018 yılı Medya Başarı Ödülleri Yarışması sonuçlandı. Dim TV'den Alper Kutay TV Haber programı kategorisinde ödüle layık görüldü.

YENİ PROGRAM / YAYIN

» 24 TV - Sunuculuğunu Zeynep Türkoğlu’nun yapacağı Zamanın Ruhu programı her Perşembe saat 21:00’de, 24 TV'de izleyiciyle buluşacak.

» UĞUR DÜNDAR - Gazeteci Uğur Dündar kişisel instagram hesabından, Korcan Karar, Kadir Çankaya ve Atilla Köprülüoğlu ile bir fotoğrafını paylaşarak altına, yeni yayın döneminde yeni bir kanalın kurulacağı haberini aldığını yazdı.

DİĞER

» MEHMET GÜNDEM - Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olma suçundan tutuklu yargılanan eski Milliyet yazarı Mehmet Gündem'e, bu suçtan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.

» RTÜK - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişiminin ardından "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" ilan edilen 15 Temmuz'u "unutturmamak" amacıyla 3 gün sürecek etkinlik programı hazırladı.

» TGC & TGS & ÇGD - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Pen Türkiye, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), DİSK Basın İş, Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), Türkiye Yayıncılar Birliği (TÜRKYAYBİR), HABER-SEN ve Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) temsilcileri SETA’nın “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” adlı raporuna tepki göstermek için bir basın toplantısı düzenledi.