Simpra Inventory ile Mutfağın Matematiği YouTube serisi başladı

Mutfağın Matematiği serisinin ilk bölümünün konuğu Dardenia IT & Maliyet Yönetim Danışmanı Ünsal Şahinoğlu oldu.

35 yılı aşkın tecrübesiyle restoran ve otel işletmeleri için yazılımlar geliştiren, Ar-Ge merkeziyle yenilikçi çözümler sunan ve uçtan uca işletme yönetimini kolaylaştıran Simpra, restoranların sürdürülebilir başarı elde etmeleri için mutfaklarında maliyet kontrolünün önemini anlamalarını sağlamak ve bu alanda onlara rehberlik etmek üzere Simpra Inventory ile Mutfağın Matematiği YouTube programına başladı. 

Restoran sahipleri ve yöneticilerine mutfak giderlerini nasıl optimize edebileceklerinin anlatıldığı Simpra Inventory ile Mutfağın Matematiği programının ilk bölümü yayınlandı.  

Simpra Çözüm Yöneticisi ve Satış Geliştirme Uzmanı Engin Abat'ın sunumuyla hazırlanan Mutfağın Matematiği serisinin ilk bölümünün konuğu Dardenia IT & Maliyet Yönetim Danışmanı Ünsal Şahinoğlu oldu. Programda restoranların cost kontrol yapmasının faydaları ve bu yöntemle mutfak giderlerinde tasarruf sağlamayı başaran işletmelerin hikayeleri konuşuldu. 

Yiyecek-İçecek sektöründe maliyetin çok önemli olduğunu dile getiren Dardenia IT & Maliyet Yönetim Danışmanı Ünsal Şahinoğlu, “Maliyetini bilmeden bu sektörde hareket eden bir firma, tabiri caizse okyanusta pusulasız dolaşan bir gemiye benzer. Bunlar da bir zaman sonra sektörden eleniyorlar. Bunu gördüm ve bir de sektörde yetişmiş insan sayısının az olduğunu fark ederek, altı yıl önce Cost Analiz firmasını kurdum. Maliyet yönetim işinin en büyük zorluğu şu aslında; sektördeki herkesin az ama çok, doğru ya da yanlış bu konuda bir bilgisi var. Hepimiz evde yemek yapıyoruz ama hiçbirimiz aşçı değiliz. Yani bir restoranda aşçılık yapamayız. Cost kontrol işi de bir meslek, kendi içinde birtakım doneler barındırıyor. Kullandığınız program da çok önemli. Fatura girişinde KDV'yi yanlış hesaplayan program gördüm. Doğru program, doğru çalışanla ilerlediğinizde doğru sonucu alıyorsunuz” diyor.

Sektörün en güvenilir programı: Simpra Inventory  
Simpra Inventory'nin sektördeki konumu hakkında konuşan Ünsal Şahinoğlu, “Bir stok maliyet programı her şeyden önce güvenilir olmalı. Bir programın eğitimini alıyordum, fatura girerken KDV'yi yanlış hesaplıyor. Daha bu aşamada KDV'yi yanlış giren programdan ne beklersin? Dolayısıyla güvenilir olması lazım. Bir de stok maliyet yönetimin her aksiyonuna hizmet edebilmesi lazım. Mesela işletme karkas et kullanıyor. Burada bir karkas modülüne sahip olması gerekir. Ya da merkezi bir yapıda üretim var. Bu üretimi, üretim planlamasını ve üretilenleri yönetebiliyor olması gerekir. Bununla beraber mesela Simpra Inventory'de en çok hoşuma giden özellik bulut tabanlı olması. Yani herhangi bir server'a, cihaza bağlı değiliz. Bazen çalışmak için yanınızda laptopun bile olmasına gerek yok. Herhangi bir bilgisayardan linki girip, şifrenizi girip, açıp tüm işlerinizi yönetebiliyorsunuz. Mekan bağımsız program, harika” ifadelerini kullandı. 

Simpra Inventory nedir? 
Yeme – İçme sektörünün dijital dönüşümünü hızlandırmak için geliştirdiği yenilikçi çözümlerle öne çıkan Simpra, stok ve maliyet yönetimi uygulaması Simpra Inventory ile işletmelerin kâr oranını analiz edebilmesini, deposundaki malzeme miktarını görebilmesini sağlıyor. Simpra Inventory çözümüyle işletmelerin stok ve maliyet yönetimini hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyor. Bu yenilikçi ürün, işletmelerin stoklarını, üretim süreçlerini, reçetelendirme işlemlerini ve maliyet ölçümlerini satış ve ERP uygulamalarıyla entegre ederek otomatikleştiriyor. Kullanıcıya sunduğu raporlarla işletmenin mali durumunu analiz edebilmesi için kritik bilgileri sağlıyor.