SANAT HER YERDE: 16 ŞEHİRDE OYUNCULUK ATÖLYELERİ BAŞLIYOR!

Türkiye’nin en köklü sanat merkezlerinden Galata Sanat Merkezi, sanatı Türkiye’nin dört bir yanına taşımak için güzel bir projeye imza atıyor!

İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Manisa, Denizli, Antalya, Isparta, Mersin, Adana, Gaziantep, Malatya, Van, Erzurum, Konya ve Bursa gibi 16 şehirde eş zamanlı olarak başlayacak oyunculuk atölyeleri, Türkiye genelinde sanatsal bir rüzgar estirecek.

Genç Yetenekler ve Usta İsimler Buluşuyor

Toplamda 8 ay sürecek bu dev atölye çalışmasında, tiyatronun duayen isimleri Ezel Akay, Derya Alabora, Ayşen İnci, Bülent Emrah Parlak, Hakan Bilgin, Ahmet Kürşat Öcalan ve Yasemin Öztürk genç yeteneklerle bir araya gelecek. Katılımcılar, sektördeki deneyimli cast direktörü Tümay Özokur’un rehberliğinde doğru adımlar atma fırsatını yakalayacak. Ayrıca, pantomim sanatçısı Tuba Eskicioğlu, müzikal yönetmeni Taner Tunçay, tiyatro yönetmeni Tamer Can Erkan, oyun yazarı Elçin Gürler, Işık Tasarımcısı Ayşe Sedef Ayter gibi tiyatronun farklı branşlarındaki isimler, eğitim programına katkı sağlayarak katılımcılara çok yönlü bir deneyim sunacak.

Anadolu’da Sanatın Yıldızları Parlıyor

Galata Sanat Merkezi kurucusu Kubilay Ergül ve tiyatrocular Elçin Gürler ile İlayda Mine Çopur’un organizasyonunda hayata geçirilen bu projeyle, Anadolu'daki genç yeteneklerin keşfedilmesi ve sanat dünyasına kazandırılması hedefleniyor. Denizli'deki 6 Sahne, Eskişehir'deki B.O.M Art, Erzurum'daki Medya Sanat Evi, Bursa'daki Red The Company ve Ankara'daki Asa Ankara Sanat Atölyesi gibi önemli sanat kurumlarıyla iş birliği yapılarak düzenlenecek atölyeler, sanata yeni bir soluk getiriyor.

Sanatın Durağanlığını Kırıyoruz!

Bu büyük proje, Türkiye çapında tiyatro ve sahne sanatlarına olan ilgiyi canlandırmayı amaçlıyor. Sinema ve sahne sanatlarının ustalarıyla birebir çalışma fırsatı sunarak, genç yeteneklerin kariyer yolunda önemli adımlar atmalarına yardımcı oluyor. Eğitim programı; oyunculuk, ses ve ışık teknolojileri, dekor tasarımı, oyun yazarlığı gibi pek çok farklı alanı kapsayarak çok yönlü bir deneyim sunuyor.

Katılımcılar, yerel sanat ekipleri oluşturarak kendi projelerini hayata geçirme ve dijital dünyada görünür olma fırsatını elde edecekler. Bu eğitimler, hukuki, ticari ve akademik bilgilerle zenginleştirilerek katılımcılara sektördeki tüm dinamiklerde rehberlik sunacak.

Sanat, Türkiye’nin Her Noktasında!

Galata Sanat Merkezi, bu dev projeyle sanatın kalbi olan İstanbul'dan Anadolu’ya köprü kurarak, Türkiye’nin dört bir yanındaki yetenekleri sanat dünyasına kazandırmayı hedefliyor. Eş zamanlı olarak 16 şehir ve 21 lokasyonda hayata geçirilecek bu proje, genç yeteneklere eşsiz bir eğitim deneyimi sunacak.

Kayıtlar İçin İletişime Geçin!

Katılımcılar, Galata Sanat sosyal medya hesapları ve web sitesinden kayıt yaptırabilirler. Tiyatro ve oyunculuk eğitimlerimiz Kasım ayında başlayacak. Sanat dolu bu deneyimi kaçırmayın!