PayBull 2025 yılında cirosunu dört katına çıkarmayı hedefliyor
PayBull, 2024 yılı değerlendirmesini ve 2025 yılı hedeflerini paylaştı.
- EKONOMİ / 19.12.2024 Saat: 18:19
2024 yılının PayBull için büyüme ve dönüşümle dolu bir yıl olduğunu, POS işlem hacimlerini yüzde 300, müşteri sayısını ise yüzde 250 artırdıklarını söyleyen PayBull CEO'su Selim Güsar, 2025 yılının ilk altı ayında ciro ve müşteri ediniminde dört katı büyümeye ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. Fintek sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Selim Güsar, sermaye ve yatırım kaynaklarına erişimin sınırlı olması nedeniyle fintek girişimlerinin büyüme hızının yavaşladığını ifade etti.
2020 yılından itibaren lisanslı bir ödeme kuruluşu olarak hizmet vermeye ve 2023 yılı ekim ayı itibarıyla aldığı faaliyet genişleme izniyle elektronik para ihraç konularında da faaliyet göstermeye başlayan finansal teknoloji şirketi PayBull, 2024 yılında sektördeki güçlü büyümesini sürdürdü.
2024'ün PayBull için büyüme ve dönüşümle dolu bir yıl olduğunu söyleyen PayBull CEO'su Selim Güsar, “Yönetim kademesinde yapılan atamalar, iş stratejilerimizi yeniden şekillendirmemiz ve alanında uzman çalışanlarımızın katılımlarıyla hızla büyüyen ekibimizin yönetimi öncelik verdiğimiz konular arasında yer aldı. 2024 yılında büyüme oranımız ve gelir artışımız açısından en büyük katkıyı özellikle B2B segmentindeki saha yayılımımız ve iş ortaklıklarımız sağladı. Finansal teknolojiler alanında sektörün önde gelen firmalarıyla güçlü iş birlikleri kurarak, birlikte daha geniş ve entegre hizmetler sağladığımız bir yılı geride bıraktık” dedi.
“Altyapımızı güçlendirmek için yaklaşık 25 milyon TL yatırım yaptık”
2024 yılında hayata geçirdikleri bireysel cüzdan uygulaması PayPay'in BKM üyeliğini tamamladıklarını, ön ödemeli (prepaid) kart projesi için Troy, Visa ve Mastercard anlaşmalarını bitirdiklerini belirten Selim Güsar, “POS işlem hacmimizi yüzde 300, müşteri sayımızı ise yüzde 250 artırarak sektördeki güçlü büyümemizi sürdürdük. Yenilikçi çözümlerimiz ve müşteri odaklı yaklaşımımızla Türk fintek ekosistemindeki konumumuzu daha da sağlamlaştırdık. İşlem hacmindeki fraud oranımızı yüzde 0.06 seviyesinden yüzde 0.04'e indirerek güvenlik alanında önemli bir ilerleme sağladık. Bu süreçte yaklaşık 5 bin potansiyel fraud girişimini engelledik” ifadelerini kullandı.
Altyapımızı güçlendirmek için yaklaşık 25 milyon TL yatırım yaptıklarını söyleyen Selim Güsar, 2025 yılında hedeflerinin bu bütçeyi 50 milyon TL'ye çıkarmak olduğunu dile getirdi.
“PayBull'u ciro sıralamasında Türkiye'nin ilk 10 fintek şirketi arasına taşıyacağız”
PayBull'un 2025 itibarıyla odağında ekosistemini daha da güçlendirmeye yönelik adımlar olacağının altını çizen Selim Güsar, “Fintek iş birlikleri ve stratejik ortaklıklarla fintek ekosisteminde güçlü bir oyuncu olmayı hedefliyoruz. Altyapımızda çeşitli iyileştirmeler yaparak müşterilerimize uçtan uca mükemmel bir deneyim yaşatmak için çalışıyoruz. 2025 yılı içinde hayata geçirmeyi hedeflediğimiz kurumsal cüzdan uygulamamız sayesinde bu hedefimize ulaşmakta önemli bir adım atmış olacağız. Diğer yandan, bireysel cüzdan uygulamamız olan PayPay'in sektörde bilinirliğini artırarak kullanıcı dostu yeni fonksiyonlar eklemeyi planlıyoruz. Ayrıca PayBull ön ödemeli kart süreçlerini tamamlamak da öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. 2025 yılının ilk altı ayında çalışan sayımızı 100'ün üzerine çıkarmayı, ciro ve müşteri ediniminde de dört katı büyümeye ulaşmayı hedefliyoruz. Altıncı yılımızı kutladığımız bu sene, en büyük hedefimiz 10'uncu yılımızda PayBull'u Türkiye'nin ciro sıralamasında ilk 10 fintek şirketi arasına taşıyarak, sektörde oyun kurucu bir konuma getirmek” dedi.
“Sermaye ve yatırım kaynaklarına sınırlı erişim büyümeyi yavaşlatıyor”
Fintek sektörüyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Selim Güsar, şunları dile getirdi: “Türkiye'nin fintek ekosistemi, genç ve teknolojiye yatkın nüfusuyla dijital çözümleri hızla benimseme konusunda avantajlı. Ödeme sistemlerindeki yenilikler fintek girişimlerinin gelişimini desteklerken, BDDK, TCMB ve TÖDEB gibi düzenleyici kurumların destekleyici regülasyonları da sektörü güvenli hale getiriyor. Coğrafi konum Türkiye'yi bölgesel bir merkez yapma potansiyeline sahip olsa da küresel rakiplerle kıyaslandığında, sermaye ve yatırım kaynaklarına erişimin sınırlı olması fintek girişimlerinin büyümesini yavaşlatıyor. Yenilikçi teknolojilere yapılan yatırımlar sınırlı kalıyor; bu da inovasyon hızını düşürüyor.”
“Sektör yenilikçi teknolojilerle güçlü bir büyüme ivmesi yakalayacak”
Türkiye fintek sektörü için 2025 öngörüleri de paylaşan Selim Güsar, 2025 yılında ödeme sistemleri sektörünün dijitalleşme, finansal kapsayıcılık ve yenilikçi teknolojilerle güçlü bir büyüme ivmesi yakalayacağını belirterek, “Açık bankacılık ve dijital finansal hizmetlerin entegrasyonu önümüzdeki yıl hız kazanacağı; bankaların, üçüncü taraf sağlayıcılarla veri paylaşımını daha güvenli ve verimli bir şekilde yaparak, daha kişiselleştirilmiş finansal çözümlere yoğunlaşılacağı bir döneme gireceğiz. 2025 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda da yer aldığı üzere 2025 yılı ve sonrasında Dijital Türk Lirası ile ilgili çalışmaların sonuçlandırılacağını düşünüyoruz. Bunun yanında yapay zeka entegrasyonlarının gelişmesiyle dijital hizmetlerin çeşitlenmesi kaçınılmaz olacaktır. Yapay zekanın finansal hizmetlerinin kişiselleştirilmesi noktasında bizlere yardımcı olacağını düşünüyoruz” dedi.