Okul izin dilekçe örneği

Herhangi bir sebepten dolayı izin alması gereken öğrenciler izin dilekçesi doldurarak, devamsızlık hakkını kullanabilir. Peki devamsızlık hakkının sınırı nedir? İşte detaylar...

Herhangi bir sebepten dolayı izin alması gereken öğrenciler haberimizde izin dilekçesi doldurmanın detayalrını öğrenerek devamsızlık hakkını kullanabilirler.

Doldurduğunuz izin dilekçesinin ardından velinizin imzasınada almanız gerekiyor. Dilekçeyi velinizede imzalattıktan sonra okula teslim ederek devamsızlık yapmanız mümkün. 

Fakat şunuda belirtmeden geçmeyelim, yapabielceğiniz devamsızlığında bir sınırı var. Özürlü ve özürsüz olarak ikiye ayrılan devamsızlık durumunda; Özürsüz devamsızlık hakkı toplamda 10 gün olarak sınırlanırken, 35 günde özürlü devamsızlık hakkınız bulunuyor.

İzin Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Yapacağınız özürsüz devamsızlık için bir dilekçe hazırlamanız gerekiyor. Dilekçeye başlarken ilk olarak ‘…… Lisesi Müdürlüğüne’ diyerek başlamalısınız. Daha sonra veli öğrencinin; ismini, numarasını ve hangi tarihte devamsızlık yapıyorsa onları dilekçede belirtip, o tarihte okula hangi sebepten dolayı gelmeyeceğini belirten izin dilekçesi hazırlanmalıdır. Dilekçenin sonuna da ‘İzinli sayılması ve gereğinin yapılmasını arz ederim.’ diyerek dilekçeyi sonlandırabilirsiniz. Dilekçenin sol alt köşesine adresinizi, sağ alt köşesine ise veli ve öğrencinin adı, soyadı ve ayrıca imzası eklenmelidir. Dilekçeyi okul müdürlüğüne teslim edebilirsiniz.