O vatandaşlara günlük 39 TL ödenecek

Devletten vatandaşlara iyi haber geldi. Koronavirüs nedeniyle işini kaybedenlere, işsizlik maaşı alamayanlara , ücretsiz izne ayrılanlara günlük ödeme yapılacak.

Kısa çalışma ödeneğinde değişiklik.

Kısa Çalışma ödeneği kapsamına girmeyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. AK Parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi 'ne sunulan kanun teklifinde , kısa çalışma ödeneği kapsamına girmeyenlere, işsizlik maaşı alamayanlara ve ücretsiz izne ayrılanlara nakit desteği sağlanacak.

AK Parti tarafından hazırlanan ve Mehmet Muş tarafından bugün açıklanan 15 maddelik kanun teklifinde , vatandaşlara verilecek nakit desteği ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

Covid-19 salgının sosyal ve ekonomik hayata olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla hazırlanan Kanun Teklifi ile ;

- Ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya işten çıkarıldığında işsizlik ödeneğüine hak kazanamayan işçilerimize nakdi ücret desteği sağlanması, 

- Her türlü iş sözleşmesinin, ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık halleri dışında, 3 ay süreyle işveren tarafından feshedilememesi,

- Yaşlılar ile engellilere yapılan yardımların üç ay süreyle gelir ölçütleri ile ağır engellilik şartı aranmadan yapılması.

3 AY İŞTEN ÇIKARMALAR YASAKLANACAK

Söz konusu kanun teklfii ile 3 ay işten çıkarmalar yasaklanacak. Bu kapsama ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık halleri girmiyor.

GÜNLÜK 39,24 TL ÖDEME

Ücretsiz izne ayrılan , kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan ya da işten çıkarıldığında işsizlik maaşını almaya hak kazanamayan işçilere günlük 39,24 TL ödeme yapılacak.