Mehmet Dişli kimdir, Şaban Dişli kimdir? Şaban Dişli neden istifa etti? FETÖ bağlantısı var mı?

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanlığı görevini yürüten Şaban Dişli'nin istifası siyasete bomba gibi düştü. Peki Şaban Dişli kimdir, darbe girişiminden yargılanan Mehmet Dişli'nin nesi oluyor?

  • YAŞAM / 19.10.2017 Saat: 16:41

AK Parti'deki görevlerinden şok bir şekilde istifa eden AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Şaban Dişli, muhalefetin de çok eleştirdiği ismleden. Aynı zamanda 15 Temmuz darbe girişimi sanıklarından Mehmet Dişli'nin de kardeşi olan Şaban Dişli kimdir kaç yaşında nereli?

ŞABAN DİŞLİ KİMDİR?

Şaban Dişli, 1958 yılında Sakarya'da doğdu. ODTÜ'de ekonomi ve istatistik okudu. New York Eyalet Üniversitesi'nde matematiksel ekonomi alanında master yaptı. Harward Üniversitesi'nde hızlandırılmış işletme programına katıldı. Çeşitli bankalarda üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra 1996 yılında Hollanda’da bir bankanın genel müdürlüğü görevine getirildi. 2002 yılına kadar Hollanda’da banka genel müdürü olarak çalıştı. 2002 seçimlerinden sonra AK Parti Dış İlişkiler Başkanı ve 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinden sonra AK Parti Ekonomi İşleri Genel Başkan Yardımcısı görevine getirildi. 24 Mayıs 2016 tarihinde AK Parti MYK'sında Ekonomi İşleri Başkanı olarak seçildi. Evli ve üç çocuk babası olan Dişli, İngilizce, Fransızca ve Hollandaca bilmektedir. 

MEHMET DİŞLİ KİMDİR?

Tümgeneral Mehmet Dişli 2015’teki Yüksek Askeri Şura toplantısında tümgeneral unvanına sahip oldu. 2011 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 66'ncı mekanize Tugay Komutanlığı’na atanmış, daha sonra Genel Kurmay başkanlığı Proje Dairesi Başkanlığı'na atanmıştı. Son olarak Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Daire Başkanlığı görevini yürütüyordu.