Mamak'ta Edebiyat ve Müzik Günleri

Mamak Belediyesi, Kültür Yolu Festivali kapsamında etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Mamak Belediyesi, Kültür Yolu Festivali Kapsamında Musiki Muallim Mektebi Muhsin Ertuğrul Sahnesinde etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam etti. İlk olarak “Anlamlı Bir Hayat İçin Edebiyatın Önemi” ve “Romanlarda Yer Alan Karakterlerin Oluşturulmasına Etki Eden Faktörler” söyleşisi ve sonrasında HAMOY Türk Halk Müziği Korosu dinletisi gerçekleştirildi.

‘Yazmaya lise yıllarında başladım’

Roman yazmanın en zorlu süreci karakterleri oluşturmaktır diyen yazar Cemal Kaleli; ‘Lise yıllarında dünya ve Türk edebiyatından romanlar okumaya başladım, sonrasında hayaller kurdum ve o yıllarda roman yazmaya başladım’ dedi. Söyleşiye Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri de katıldı. Söyleşiye katılan öğrencilerden bazıları kendi yazdıkları şiirleri de okudular.

‘Sanatçı asla kısıtlanamaz’

Söyleşiye  ‘Anlamlı bir cümle romanın başlangıcı olabilir’ diyerek başlayan yazar Erhan Kaleli ise; ‘bir sanatçı asla kısıtlanamaz. Sanatın temelinde felsefe vardır, felsefeyi de en güzel çocuklar yapar çünkü çocuklar cevaplarla ilgilenmezler. Felsefede de asıl olan cevaplar değil sorulardır’ dedi. Söyleşide kendi şiirlerini de okuyan Kaleli; en sevdiğiniz şair kimdir sorusu üzerine Cemal Süreya diyerek şairin ‘Aşk’ şiirini okudu. Söyleşi sonrasında yazarlar katılımcılarla sohbet ederek kitaplarını imzaladılar.

‘Selam Olsun’ 

Şef Abdullah Gürbüz yönetimindeki kısa adı HAMOY olan Halk Müziği ve Oyunları Araştırma ve Eğitim Gençlik Derneği korosu ‘Selam Olsun’ dinletisini icra etti. Dinleti, yerel kültürün zenginliğini yansıtan türküleri ve halk müziğinin en güzel örneklerini dinleyicilere sunarak unutulmaz anlar yaşattı. Bazı türküler sırasında seyirciler de eşlik etti. 21 Eylül’de başlayan Kültür Yolu Festivali, Başkent Flarmoni Orkestrası Çok Sesli Koro dinletisi ile sona erdi. Mamak Belediyesi 9 gün boyunca onlarca konser, sergi ve söyleşiye ev sahipliği yaptı.