LYS puan hesaplaması nasıl yapılır? 2017 LYS başarı sırası ve puan hesaplama robotu

Üniversiteli adaylarının ter döktüğü Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) dün sona erdi. Adaylar şimdi sınav sonuçlarını merak ediyor. Bazıları ise robotlarla puan hesaplaması yapıyor. İşte ayrıntılar...

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) öğrencilerin karşısına çıkan sorular ve cevap anahtarı dün Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından erişime açıldı.

2017 LYS sınavlarının son oturumu bugün gerçekleşti ve binlerce aday sınavda ter döktü. Sınavların bitmesinin hemen ardından sorular ve cevaplar da adayların erişimine açıldı.

Tahmini netleri üzerinden alacakları puanı merak eden üniversite adayları, LYS puan hesaplaması yapıyor. Diğer yandan LYS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak edildi. Peki, LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) son oturumu edebiyat-coğrafya sınavı LYS-3 yapıldı. LYS maratonu, dün yapılan LYS-3 ile sona erdi. Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava 832 bin 994 aday başvuru yapmıştı. Sınav tek oturumda uygulandı ve 120 dakika sürdü. 10-11 Haziran’daki LYS-4 (Sosyal Bilimler), LYS-1’in (Matematik) ardından adaylar, 17 Haziran’da LYS-2 (Fen Bilimleri) ile LYS-5’e (Yabancı Dil) girdi. Bugün de ikinci geniş katılımlı sınav olan LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya) yapıldı. Saat 10.00’da başlayan sınav 120 dakika sürdü.

LYS PUAN VE BAŞARI SIRASI HESAPLAMA (Tıklayınız)

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin sınav takvimine göre 2017 LYS sonuçlarının açıklanacağı tarih 11 Temmuz olarak belirlendi. Adaylar sınav sonuçları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden öğrenebilecekler.

LYS-3'te adaylar Türk dili ve edebiyatı ile coğrafya-1 testinin sorularını yanıtladı. Son LYS oturumunun ardından ÖSYM sınav soru ve cevaplarını adayların erişimine açtı.

  LYS soru ve cevapları yayınlandı - LYS soru kitapçığı cevap anahtarı - 2017 LYS puan hesaplama