KPMG Türkiye'ye 6 yeni şirket ortağı

Fotoğraf (soldan sağa): Nazem Öncel, Ramazan Yurtvermez, Aslı Işık, Murat Alsan, Uğur Karakaya, Itır Akel, Sertuğ Özkan

150 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan ve üye firmalar ağı sistemiyle 143 ülkede 265 binin üzerinde çalışanıyla finansal hizmetler, tüketici ürünleri, otomotiv; endüstriyel sektörlerden gıda, perakende, enerji, telekomünikasyon, kimya gibi pek çok sektöre danışmanlık hizmeti sağlan KPMG, Türkiye'deki hizmet gücünü artırmaya devam ediyor.
 
Ülkemizde İstanbul merkez ofisinin yanı sıra Ankara, İzmir ve Bursa ofisleriyle 40 yıldan fazla bir süredir 4 binin üzerinde firmaya danışmanlık hizmeti sağlayan KPMG Türkiye'de 6 önemli atama gerçekleşti. Bu atamalarla birlikte KPMG Türkiye, toplam 62 şirket ortağı ile hizmetlerini daha güçlü bir şekilde sunmaya devam edecek.
 
KPMG Türkiye Denetim Bölümü Direktörleri Ramazan Yurtvermez ve Aslı Işık ile Vergi Bölümü Direktörü Nazem Öncel, 1 Ekim 2024 tarihinden itibaren KPMG Türkiye şirket ortakları olarak terfi etti. Eylül 2024'te şirket ortağı olarak KPMG'ye katılan Sertuğ Özkan KPMG Türkiye Sürdürülebilirlik Hizmetleri Lideri olarak görev yapacak. Yeni hizmet vermeye başlayan Yönetim Danışmanlığı ekibine ise Uğur Karakaya bölüm başkanı, Itır Akel de yine şirket ortağı olarak katıldılar.  

KPMG Türkiye Ülke Başkanı Murat Alsan yaptığı açıklamada, "KPMG Türkiye olarak, yetkin ve deneyimli kadromuzu daha da güçlendirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Her biri kendi alanında son derece deneyimli isimlerin şirket ortağı olarak aramıza katılımı, müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerin gücünü ve kalitesini artıracak önemli bir adım oldu. Onların katkılarıyla finansal hizmetlerden enerjiye, perakendeden telekomünikasyona kadar geniş bir yelpazede müşterilerimizin iş süreçlerini daha da iyileştirerek sürdürülebilir başarılara ulaşmalarını sağlayacak stratejik ve yenilikçi çözümler geliştirmeye devam edeceğiz." dedi.
 
KPMG Türkiye'de şirket ortaklığına getirilen yeni isimlerin deneyimleri ise şöyle:
 

Aslı Işık: Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu olan Aslı Işık, KPMG'deki kariyerine 2008 yılında asistan olarak başladı. Geniş sektörel deneyimini banka ve finansal kuruluşlar, hizmet, ilaç ve endüstriyel üretim sektörleri oluşturuyor. Denetimin yanı sıra halka arz, yurt dışı piyasalarda pay ve tahvil ihracı gibi özel projelerde de deneyim kazandı. Türkiye'deki muhasebe uygulamaları ve SPK Finansal Raporlama Standartlarıyla birlikte, UFRS ve BDDK konularında uzmanlığa sahip olan Işık, 2020 yılında denetim bölümünde direktörlüğe terfi etmişti.

Nazem Öncel: Yıldız Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlayan Nazem, KPMG bünyesine katılmadan önce 4 yıla yakın bir süre finans ve muhasebe uzmanı olarak görev yaptı. KPMG'ye 2010 yılında asistan olarak katılan Nazem,  2021 yılında direktör olarak terfi etti.  14 yıllık çalışma süresi boyunca yerel ve çok uluslu şirketlere muhasebe hizmetleri, vergi hizmetleri, bordro hizmetleri, finansal raporlama, UFRS raporlama, muhasebe ve raporlama sistemleri gibi çeşitli alanlarda geniş bilgi sahibi olan Öncel'in geniş sektörel deneyimi perakende başta olmak üzere enerji, teknoloji, üretim ve danışmanlık sektörlerini kapsıyor. 

Ramazan Yurtvermez: Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasası Bölümü'nden lisans ve Muhasebe Denetimi Bölümü'nden yüksek lisans diploması alan ve İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü'nde lisans eğitimine devam etmekte olan Ramazan Yurtvermez, KPMG'deki kariyerine 2009 yılında başladı. Enerji, ilaç, gıda, inşaat, sigortacılık, demir çelik, teknoloji ve üretim sektöründe geniş bir deneyim kazandı. Birçok holding ve grup şirketlerinin denetimlerini yönetme fırsatı yakaladı ve denetimin yanı sıra araştırma, halka arz ve yurt içi piyasalarda tahvil ihracı gibi özel projelerde tecrübe sahibi oldu. Türkiye'deki muhasebe uygulamaları ve SPK Finansal Raporlama Standartlarıyla birlikte, UFRS ve US-GAAP konularında da uzmanlığı bulunan Yurtvermez, Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği üyesi ve Biz Varız İnsanı Yardım Derneğinin de kurucu üyesidir. 

Sertuğ Özkan: Lisans eğitimini, İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi bölümü ve Uluslararası Finans bölümünde çift anadal yaparak ve yüksek onur derecesiyle tamamlayan Sertuğ Özkan, yüksek lisans diplomasını aynı üniversitenin Denetim bölümünden aldı. Kariyerine 2007 yılında farklı bir Big4 şirketinde denetçi olarak başlayan Özkan, daha sonrasında Türkiye'nin önemli banka ve finans kuruluşlarında Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Risk Yönetimi alanında uygulayıcı ve yönetici olarak çalışmalarını sürdürdü. 2022'den bu yana çalıştığı şirketin Kurumsal Risk ve ESG Hizmetleri Türkiye Liderliği görevini üstlendi. Uluslararası ISO, COSO, COBIT ve Sürdürülebilirlik Standartları kapsamında finansal ve finansal olmayan risk modellerinin oluşturulması, uygulanması ve yaygınlaştırılması süreçlerinde yer aldı. Ayrıca, Sürdürülebilirlik, ESG Risk Yönetimi, İş Sürekliliği Yönetimi ve Bilgi Güvenliği İzleme Sistemlerinin kurulmasına katkıda bulundu. Otomotiv, telekomünikasyon, finans, enerji ve turizm sektörlerinde yürütülen danışmanlık projelerinde görev alarak kapsamlı bir deneyim kazandı. Çeşitli dernekler ve üniversitelerin sponsorluğunda düzenlenen eğitim programlarında, ESG Risk Yönetimi, Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Risk Yönetimi alanlarında geniş bir müşteri yelpazesine eğitimler veren Özkan, 23 Eylül 2024 tarihi itibarıyla, KPMG Türkiye şirket ortağı olarak Sürdürülebilirlik Hizmetleri Liderliğini üstlenecek. 

Uğur Karakaya: Kariyerine teknoloji, servis ve inovasyonlar konusunda dünyaya öncü olmuş Netscape firmasının Türkiye ekibinde yazılım mühendisi olarak başladı. Daha sonra Bilkent Holding bünyesindeki Meteksan Sistem'de direktörlük görevini üstlendi. 2000 - 2007 yılları arasında Mernis, Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS), Adres Bilgi Sistemi, E-Devlet Kapısı (turkiye.gov.tr), E-Maliye, yeni kimlik kartları ve pasaportlar gibi en temel E-Devlet projelerinin strateji, süreç, planlama, tasarım ve geliştirme aşamalarının tamamında yer aldı. 2007-2019 yılları arasında, Oracle, Teradata ve Accenture firmalarında üst düzey görevler alarak telekom, finans, sigorta ve holdingler gibi özel sektörün büyük firmalarının danışmanlık ve dönüşüm projelerinde ekipleriyle birçok proje tamamladı. Başlıca uzmanlık alanlarını telekom, bankacılık, devlet-kamu ve tüketici (B2C) işletmelerinde dönüşüm; danışmanlık alanlarında stratejik liderlik, iş ve dijital dönüşüm stratejisi ve uygulaması, üst yönetim danışmanlığı, program yönetimi gibi konu başlıkları oluşturuyor. 2022 yılından bu yana alphaform'un şirket ortaklığını yürüten Uğur Karakaya, 1 Ekim 2024 tarihi itibarıyla KPMG Türkiye bünyesindeki Yönetim Danışmanlığı (MC) bölümü liderliğini üstlenecek.

Itır Akel: Müşteri deneyimi tasarımı, iş tasarımı, servis ve ürün tasarımı ve stratejisi, tasarım düşünme metodolojileri, dijital kanal stratejileri ve dijital dönüşüm konularında oldukça deneyimli olan Itır Akel, daha önce Accenture'da 12 yıl boyunca teknoloji, strateji, dijital ve servis ve müşteri deneyimi tasarımı alanında danışmanlık ve yöneticilik yaptı. Burada finans, telekom ve tüketici (B2C) alanlarında büyük müşterilerinin dijital dönüşüm programlarındaki stratejilerinden, onların tamamlanmasına kadar her adımda görev aldı. Daha sonra Akbank'ta, Akbank Design Stüdyo'nun kurulumu, yönetimi, dijital kanalların stratejisi ve tasarımını üstlendi. Bu sayede birçok dijital servis ve ürünün hayata geçirilmesine liderlik etti. 2022 yılından bu yana alphaform'un şirket ortaklığını sürdüren Itır Akel, 1 Ekim 2024 itibarıyla KPMG Türkiye'ye Yönetim Danışmanlığı bölümü şirket ortağı olarak katıldı ve müşteri deneyimi alanına öncülük edecek.

 

KPMG Hakkında 
KPMG, geçmişi 1867 yılına dayanan, üye firmalar ağı sistemiyle 143 ülkede 265 binin üzerinde çalışanıyla faaliyet gösteriyor. Finansal hizmetler, tüketici ürünleri, otomotiv; endüstriyel sektörlerden gıda, perakende, enerji, telekomünikasyon, kimya gibi pek çok sektöre danışmanlık hizmeti sağlıyor. KPMG Türkiye ise İstanbul merkez ofisinin yanı sıra Ankara, İzmir ve Bursa ofisleriyle, 1982 yılından beri yaklaşık 1.700 çalışanıyla her sektörden 4 binin üzerinde firmaya sektörler özelinde hizmet veriyor. 2020 yılında küresel ağın Lighthouse lisansını alarak yeni teknolojilerde dünyadaki mükemmeliyet merkezleri arasına giren KPMG Türkiye, müşterilerine değer yaratan çözümler sunuyor.