Karneler saat kaçta alınacak, 2017 MEB karne notları E-Okul

Karneler saat kaçta alınacak? Uzun bir eğitim öğretim yılının ardından öğrenciler 3 aylık tatile çıkmadan önce karnelerini almak için son kez okul yolunu tutmaya başladı.

 Uzun soluklu bir yılın ardından öğrenciler bugün son kez okula gidip karnelerini alacak ve uzun bir yaz tatili için evlerine dönecekler.

 Karneler saat kaçta ne zaman alınacak verilecek 2017 sorusunun cevabı öğrenciler ve veliler tarafından merakla araştırılıyor. 2016-2017 eğitim öğretim yılının ardından herkes dinlenecekleri yaz tatilini ve notlarını öğrenebilecekleri karnelerini heyecanla bekliyorlar. 19 Eylül 2016’da başlayan eğitim yılı 9 Haziran 2017’de son buluyor. Eğitim Öğretim yılı 1. dönemi 20 Ocak 2017 Cuma günü 15 tatilin başlamasıyla sona ermişti. 3 Şubat Cuma günü sona eren sömestr tatiliyle birlikte milyonlarca öğrenci 2. dönem için 6 Şubat 2017 Pazartesi günü ders başı yaptı. 2016-2017 eğitim öğretim yılı ise 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek. Yani yaz tatili 9 Haziran 2017 Cuma günü başlamış olacak.

KARNELER SAAT KAÇTA VERİLECEK?

Karne alacak öğrencilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor. 19 Eylül'de başlayan eğitim öğretim yılı 9 Haziran'da son bulacak. Karnelerini alan öğrenciler yaz tatiline başlamış olacaklar. Okulların karne dağıtma saatleri okul müdürünün belirlediği saate göre farklılık gösterebilir. Okul idaresi tarafından bildirilen saatlerin dikkate alınması gereklidir. Eğer okul müdürlüğü bir saat vermemişse genel olarak karneler saat 10.00’da veya 11.00’ da verilmektedir.

Sabahçı ve öğlenci grupları olan okullarda karneler, sabahçı gruplara karneler saat 10 veya 11 gibi verilecektir. Öğleden sonra olan gruplara ise yani öğlencilere karneler saat 14.00 gibi verilecektir. Karne verilme saatleri okullara göre değişiklik göstermektedir. Okul tarafından söylenilen saatler esas alınmalıdır.


YAZ TATİLİ KAÇ GÜN, NASIL DEĞERLENDİRMEK GEREKİR?
Yaz tatili yaklaşık 3 ay (90 gün) sürmektedir. Yaz tatiline çıkan öğrencilerin bu süreyi sadece tatil olarak değerlendirmemeleri ve yeni eğitim öğretim yılına hazırlık için de zaman ayırmaları gerekmektedir. Öncelikle bir önceki eğitim öğretim yılında görülen derslerin unutulmaması için tekrar yapmak çok önemlidir. Yaz tatili süresinin uzun olması birçok aktiviteyi gerçekleştirebilmeye de fırsat sunuyor. Akraba ziyaretleri, çeşitli sportif faaliyetler, arkadaşlarla geçirilen zamanların daha da artması gibi. Bir öğrencinin yaz tatili günlerini iyi planlaması geleceği için önemli bir yer tutar. Okullarda artık daha da önem verilen derslerin başında gelen yabancı dil eğitiminin geliştirilmesi için yaz tatili iyi bir fırsattır. Sınavlara hazırlanacak öğrenciler için de bulunmaz bir zaman olan bu sürede ön hazırlık olarak çalışmalara başlanabilir.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
19 Eylül 2016’da başlayan 2016-2017 Eğitim ve öğretim yılı 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.

2017-2018 Eğitim öğretim yılı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü, okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıflarındaki öğrenciler eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.

9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek olan eğitim ve öğretim yılı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü yeniden başlayacak.