İBB ekipleri NATO'ya ait petrol borsunu deldi

Sancaktepe'de EDS yapımı için kazı çalışmaları yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, farkında olmadan NATO'ya ait petrol boru hattını deldi.

  • YAŞAM / 09.11.2017 Saat: 15:31

İstanbul Büyükşehir Belediye ekipleri, Sancaktepe'de devam eden EDS çalışmaları sırasında farkında olmadan NATO'ya ait petrol boru hattını delince, çalışmanın yapıldığı cadde trafiğe kapatıldı.

Olayın ardından cadde araç trafiğine kapatılırken, saatlerce akan akaryakıt caddeyi kapladı. Ekiplerin yakıtı kesmek için başlattığı çalışma sürüyor.

Olay, saat 02.30 sıralarında Selehattin Eyyübi Mahallesi Ulubatlı Hasan Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, caddeye EDS yapmak için çalışma yapan İBB'ye bağlı ekipler yolu kazmaya başladı. Kazı sırasında caddeden geçen NATO petrol boru hattını delindi.

Borunun delinmesi nedeniyle yola akan yakıt tüm caddeyi kapladı. Çalışma yapan ekipler durumu hemen polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Polis ekipleri caddeyi ve caddeye çıkan yolları trafiğe kapatırken araçlar farklı güzergahlara yönlendirildi. İtfaiye araçları ise olay yerinde tedbir amaçlı bekledi.

BORU DELİNİNCE, PETROL AKIŞI KESİLDİ

Sancaktepe'de EDS yapımı için kazı çalışması sırasında delinen NATO petrol boru hattından akan yakıt, ekiplerin çalışması sonucu kesildi. Cadde, kumlandıktan sonra tekrar araç trafiğine açıldı.

Eyüp Sultan Mahallesi Ulubatlı Hasan Caddesi'nde gece saatlerinde EDS kurulumu için çalışma yapan İBB'ye bağlı ekipler, kazı sırasında NATO petrol boru hattını deldi. Yakıt saatlerce yola akarken cadde araç trafiğe kapatıldı. İtfaiye araçları ise olay yerinde tedbir amaçlı bekledi. Ekiplerin çalışması sonucu dışarı akan yakıt kesildi. Çalışmanın yapıldığı alan dubalarla ve güvenlik şeridi ile kapatıldıktan sonra kumlama çalışması yapıldı. Çalışmalar sonucunda cadde tekrar trafiğe açıldı.