HDP'den hükümete Reza Zarrab sorusu

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Reza Zarrab'la ilgili olarak hükümete "O suç işlerken rüşvet alan bakanları yargılasaydınız sorununuz olmayacaktı" sözleriyle yüklendi.

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada hükümeti eleştirdi.

Kemalbay'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"AYM'nin Gülser Yıldırım için verdiği karar, Türkiye demokrasisi için utançtır. Hele hele kararın gerekçesi, tamamen Erdoğan'ın beyanatlarından copy paste yapılarak hazırlanmıştır.

Kayyumlar, 13 yaşındaki Uğur Kaymaz'ın heykelini kaldırıyor. Biz er ya da geç, insanlık suçunun hesabını soracağız.

TBMM Başkanlığı için adayımız Selma Irmak ve cezaevindeki milletvekillerimiz oy bile kullanamamıştır. Artık tahmin edin bu Meclis’in nasıl bir millet meclisi olduğunu.

Eğitim sistemi "Makul kadın" tipinin üretildiği bir sistem olarak tasarlanıyor. Yeni kuşaklar, tek adam rejiminin oy havuzu, bu şekilde yaratılmaya çalışılıyor.

Türkiye'de kadın istihdamı oranı, batı ülkelerindeki istihdam oranlarının yarısından daha düşük. Kadınları eve kapatan, sadece aileleriyle birlikte anan iktidar politikaları, kadınların yaşadığı sorunların temel kaynağıdır.

Yasaları yapanlar, bütçeleri yapanlar erkek egemen anlayış olduğu sürece, kadınlara ev içi roller, güvencesiz çalışma kalır.

Türkiye’nin uluslararası alanda yüzünü ağartan endeksi, siyasete kadınların eşit katılımını sağlayan HDP politikalarıdır. Dışarıda bu politikalarla övünenler, içeride kadınların siyasi temsilini ellerinden alıyor.

AKP-Saray iktidarı, kendi ömrünü uzatmak, suçlarını örtmek için bukalemun gibi her rolü oynayabiliyor. Milli ve yerli politikaların yanına daha fazla milli ve yerli politikalar çekebilmek için Atatürk’e sarılmış durumda.

Erdoğan’ın danışmanı Ahmet Kaya’nın mezarlığına çiçek koymaya gitti. Siz Ahmet Kaya’yı nasıl anabilirsiniz ki? Onun yoldaşlarını rehin alanlar nasıl anabilir Ahmet Kaya’yı?

Hani Rıza Zarrab’ın tutuklanması sizin için önemli değildi? Niye bu kadar telaşlısınız? Zarrab suç işlerken, onun rüşvetine muhatap olmuş makaracı bakanı, saat takan bakanı yargılasaydınız bugün belki Zarrab sorununuz da olmayacaktı.

4 Aralık’ta da pis kokular ortaya saçılacak ve bu pis kokular ne Atatürk’le ne bayrakla örtülebilir. Bu Türkiye halklarının meselesi değil bu AKP-Saray rejiminin, Erdoğan’ın sorunudur. Hesap vermesi gereken Erdoğan’dır.

Kürtlerin statü sahibi olmasının önünde bu kadar durarak, Kürt sorununu çözmezseniz. Kendi Kürdüyle barışamayan Türkiye, bu savaş politikalarının maliyetlerini ödemek zorunda. Bugün dolar yükseliyorsa, işsizlik artıyorsa nedeni savaşçı politikalardır."