Günün öne çıkan şirket haberleri

*Aksa Enerji’nin Özbekistan Talimercan Santrali’nde ticari üretim başladı... *Multinet Up, 25. yılını kutladı... *Alarko Carrier, İzmir'de kırsal okulda çevre dostu iklimlendirme sistemi kurdu...

* Eşarj, müşterilerine çağrı merkezini görüntülü arama hizmeti sunuyor 
Enerjisa Enerji'nin iştiraki Eşarj, şarj istasyonlarında müşterilerinin karşılaştığı her türlü sorunu anında çözmek amacıyla "WhatsApp" üzerinden görüntülü görüşme desteği sunuyor.

* Tosçelik, Suudi Arabistan'daki su projesinin boru tedarikini tamamladı
Tosyalı Holding bünyesinde faaliyet gösteren boru üreticisi Tosçelik, Suudi Arabistan'da Mapa Grup tarafından üstlenilen Juranah Bağımsız Stratejik Su Rezervuarı Projesi'nin (Juranah ISWR-1) ilk aşaması için gerekli boru tedarikini gerçekleştirdi.

* Daikin ısı pompaları ile tasarruf sağlıyor
Fosil yakıtlı kazanlara göre çok daha az enerji tüketen "Daikin Altherma", ısıtma, soğutma ve sıcak su kullanımında kullanıcılara önemli maliyet avantajı sunuyor

* Obilet'in Ege adalarına feribot bileti satışları sürüyor
Bu yıl kapıda vize uygulamasıyla ziyaret edilebilen Ege adalarına talep, beklenenden yüksek oldu

* Excalibur G870 yapay zekayı oyunlara taşıyor
Yapay zekanın teknolojik cihazlara entegre olmaya başlamasıyla, oyun dünyasının geleceği yeni dönüşüm içerisine girdi

* Aksa Enerji’nin Özbekistan Talimercan Santrali’nde ticari üretim başladı
Aksa Enerji, Özbekistan'da inşa edilen 430 megavat kapasiteli doğal gaz kombine çevrim santralinin ilk ünitelerini devreye alarak ticari üretimi başlattı.

* Kariyer.net, son bir yılda en zor bulunan çalışanları açıkladı
Kariyer.net CEO'su Fatih Uysal: "Kariyer.net olarak 25. Yılımız vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz araştırmalar, işverenlerin, bu pozisyonlar için daha esnek ve gelişime açık iş imkanları sunmalarının, yetenekleri çekme ve elde tutma konusunda önemli bir adım olacağını gösteriyor"

* Bayındır Sağlık Grubundan alzaymır hastalığına ilişkin değerlendirme
Bayındır Söğütözü Hastanesi ve Bayındır Kavaklıdere Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Ömer Eray Yalap: "Hastalık 65 yaş altında nadir görülmekle birlikte, 65 yaş üstü kişilerin yüzde 5-10'unda görülüyor"

* Karmod satış büfe kabinleri Mersin'in cadde ve meydanlarında
Karmod Kabin Satış Müdürü Enes Kızılbay: "Büfe kabinlerimiz ekmek satışı başta olmak üzere, dönerci, sandviççi, çiğ köfteci, dondurmacı, mini market gibi dükkan ihtiyaçlarında yoğun olarak tercih ediliyor"

* Yeditepe Üniversitesi'nden telefonlara entegre edilen yapay zeka çipleri değerlendirilmesi
Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tolga Seçilmiş: "Çipler, yapay zeka işlemlerini telefonun içinde gerçekleştirerek verilerin daha hızlı ve güvenli şekilde işlenmesini sağlıyor, böylece kullanıcılara etkili geri dönüşler sunuyor"

* Yapay zeka alzaymır hastalarının hayatını kolaylaştırıyor
Medicana Kadıköy Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan: "Yapay zeka, alzaymır hastalığında kişiye özel tedavi imkanı sunuyor. Yani o hastayı algılayarak, günlük alışkanlıklarını, kullandığı ilaçları algılayarak yapılan bir öğretim içinde sistemin kendini hastaya özel bir tercih gibi ayarlamasına imkan tanıyor" "Yapay zeka, hastalar adına hem bugünü değerlendirmek hem de gelecek adına risk analizi yapmak için çok anlamlı"

* Multinet Up, 25. yılını kutladı
Multinet Up CEO'su Ali Emre Sever: "2024'ün ilk 6 ayında hedeflerimizin üzerinde bir performans sergiledik, sene sonu tahminlerimizin de yine hedeflerimizin üzerinde olacağını öngörüyoruz"

* Auto King, "MESEM" işbirliği ile lise çağındaki gençleri otomotiv sektörüne hazırlıyor
Auto King Genel Müdürü Serkan Süer: "Eğitimlerini başarıyla tamamlayan gençlerimizi kendi bünyemizde istihdam ediyoruz"

* iPhone 16 serisi MediaMarkt mağazalarından kiralanabiliyor
MediaMarkt'ın geniş bir ürün yelpazesiyle sunduğu "Akıllı Telefon Kiralama" portföyüne, iPhone 16 Serisi eklendi

* Vodafone'lular için aktivasyon süresi eSIM ile 10 dakikaya indi
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin: "eSIM teknolojisi sayesinde yeni hat aktivasyon süresi sadece 10 dakikaya inerken, müşterilerimiz fiziksel SIM kart beklemeden hemen hatlarını kullanmaya başlayabiliyor"

* Bilgi Üniversitesi öğrencisi bal verimliliğini artırmak için arı kovanı tasarladı
Bilgi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğrencisi Süeda Bayazıt: "Arıcılardan geri bildirim alarak, kovanın performansını değerlendirmeyi ve nihai ürünü ticarileştirmeyi amaçlıyoruz"

* Mitsubishi Electric CNC Refurbishment Center faaliyete başladı
Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü Nurettin Geçgel: "CNC Refurbishment Center ile eski ve arızalı ürünleri üretim sistemine yeniden kazandırarak, teknolojik atıkların azaltılmasına da önemli bir katkı sağlıyoruz"

* Bilgiçler Yapı'nın AKTİM Çarşı & Ofis projesi Bayrampaşa'da yükseliyor
Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç: "Bu projelerin hızla değer kazanması, yatırım geri dönüş oranlarını artırarak potansiyel yatırımcıların ilgisini çekiyor"

* Opel yenilenen hafif ticari araç ailesi Türkiye genelinde roadshow'a çıktı
Türkiye'nin farklı illerindeki Opel bayileri ile birlikte gerçekleştirilen aktivitede yeni Combo, yeni Combo Cargo, yeni Zafira, yeni Vivaro ve yeni Movano modelleri tanıtılıyor

* D'S Damat 2024/2025 Sonbahar-Kış sezonunu tanıttı
D'S damat, 2024/2025 Sonbahar-Kış sezonu ürün tanıtımlarını yaptı.

* Vehbi Koç Vakfı Sohbetleri podcastinin ikinci bölüm konuğu Rahmi Koç oldu
Koç Holding Şeref Başkanı ve Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Rahmi Koç: "Vakfın geliri, Koç Holding'in gelirinin yüzde 10'u ile finanse ediliyor" "Henry Ford Müzesi vardı. (Amerika'dayken) Vaktim boş olduğunda bu müzeye giderdim"

* Alarko Carrier, İzmir'de kırsal okulda çevre dostu iklimlendirme sistemi kurdu
Alarko Carrier, İzmir'in Ödemiş ilçesindeki kırsal bir okula güneş panelleriyle iklimlendirme sağlayan çevre dostu sistem kurdu.

* Beko, Orta Doğu'daki ilk fabrikasını Mısır'da açtı
Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu: "Mısır'da açtığımız yeni fabrika Beko'yu bölgedeki rekabette öne çıkartacak"
Beko CEO'su Hakan Bulgurlu: "Global üretim ve teknoloji yetkinliklerimizi Mısır'ın güçlü yönleri ve stratejik konumuyla birleştirerek önemli bir bölgesel üs yaratıyoruz"

* Hyundai ve Skoda, hidrojen mobilite ekosistemi kurmak için işbirliği yaptı
Hyundai Motor Company Başkan Yardımcısı Ken Ramirez: "Yakıt hücresi teknolojimiz ile Skoda Grubu'un mobilite ürünleri ve projeleri arasında olumlu sinerjiler yaratarak, hızla büyüyen hidrojenin geleceğine liderlik etmeye çalışıyoruz"

* OtoPriz'den Ziraat Bankası Bankkart kullanıcılarına yüzde 20 para iade kampanyası
Elektrikli araç şarj istasyonu OtoPriz, 16 Eylül - 15 Ekim tarihleri arasında Ziraat Bankası Bankkart kullanıcıları için başlattığı kampanya kapsamında şarj işlemi harcamalarının yüzde 20'sinin anında iade edileceğini bildirdi.

* Turkcell Global Bilgi'den dijital dönüşümde verimlilik ve maliyet tasarrufu sağlayan strateji
Turkcell Global Bilgi Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Funda Seyrek: "Dashboardlarımız sayesinde müşterilerimize daha hızlı ve doğru çözümler üretiyoruz"

* 12 yaşındaki lösemi hastası Medipol'de yapılan ilik nakliyle hayata tutundu
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Elli: "Teknoloji gelişti, hastaneler gelişti ancak donör bulmak hala sıkıntılı ve zorlu bir süreç"

* ATP 2024'ün ilk yarısında büyümesini sürdürdü
ATP Genel Müdürü Ümit Cinali: "Sürdürülebilir ve dengeli iş modelimizle karlı büyüme yolunda sağlam adımlar attık"

* İş Bankası'nın girişimcilik programları, yeni dönem mezunlarını verdi
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran: "Girişimlerimizi sadece sanayiyle, toplam faktör verimliği artışıyla değil, sosyal etki girişimciliğiyle beraber bir arada değerlendiriyoruz"

* Doğuş Otomotiv, Almanya'daki IAA Fuarı'nda yeni ürün ve teknolojilerini tanıttı
Doğuş Otomotiv'in distribütörlüğünü yaptığı Scania, Meiller, Thermo King ve Wielton, Almanya'da düzenlenen ticari araç fuarı Hannover IAA Transportation 2024'te yeni ürün ve teknolojilerini tanıttı.