Günün öne çıkan şirket haberleri

*Beymen Beauty, Charlotte Tilbury'nin koleksiyonlarını satışa sundu... *İsdemir, 54'üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyor... *Akbank, KOBİ'lere özel "KOBİM Kazansın" kampanyası...

* Hyundai, fabrikasındaki atık kablolarını sanat eserine dönüştürdü
Hyundai Assan Yurt içi Satış, Pazarlama ve Satış Sonrası Genel Müdürü Murat Berkel: "Hyundai markası olarak, bu eserle birlikte çevre bilincini topluma da aşılamak istiyoruz"

* BonVeno mağaza sayısını 30'a çıkardı
BonVeno Türkiye Genel Müdürü Eda Özkan: "Toptancı market kimliği ile profesyonellere yönelik odağını güçlenerek sürdüren Metro Türkiye'nin kalite ve güvencesini de arkamıza alarak hızlı bir büyüme gösteriyoruz"

* Kron Teknoloji'den üst düzey atama
Kron Teknoloji CEO'su Mete Sansal: "Kevin'in uzmanlığı ve liderliği sayesinde Kuzey Amerika'daki hedeflerimize daha hızlı ulaşacağımıza inanıyoruz"

* "EY Biyoteknoloji Raporu 2024" yayımlandı
EY Türkiye Sağlık ve Yaşam Bilimleri Sektör Lideri T. Ufuk Eren: "Sektördeki önemli gelişmeler ve stratejik işbirlikleri kapsamında 2024 büyüme ve dönüşüm için bir fırsat yılı olabilir"

* JTI Türkiye'nin "FutureFlow Yaz Stajı programı" sona erdi
JTI Türkiye'nin iş hayatına adım atacak gençler için geliştirdiği "FutureFlow Yaz Stajı Programı" farklı üniversite ve bölümlerden 29 öğrencinin katılımı ile sona erdi.

* Altınyıldız Classics'te "Paylaş Kazan" özelliğiyle avantajlı alışveriş fırsatı
Altınyıldız Classics, STARS üyelerine yeni "Paylaş Kazan" özelliğiyle, arkadaşlarını uygulamaya davet edenlere 1000 liraya varan alışveriş puanı kazanma imkanı sunuyor.

* Beymen Beauty, Charlotte Tilbury'nin koleksiyonlarını satışa sundu
Beymen Beauty, Charlotte Tilbury'nin makyaj, cilt bakımı ve parfüm koleksiyonlarını satışa sundu.

* Tivibu, Avrupa basketbolunu ekranlara taşmaya devam ediyor
Türk Telekom'un dijital televizyon platformu Tivibu, Avrupa'da mücadele eden basketbol takımlarının maçlarını yayınlayacak.

* Huawei, yeni nesil kadın saat modellerini ön satışa sundu
Huawei, yeni nesil Watch GT5 Pro kadın saat modellerinin ön satışını başlattı.

* İsdemir, 54'üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyor
Hatay'da 1970 yılında temeli atılan İskenderun Demir ve Çelik AŞ (İsdemir), 54'üncü yaşına girdi.

* Uber, TEKNOFEST 2024'ün sponsorları arasında yer aldı
UBER Türkiye CEO'su Neyran Bahadırlı: "Bu işbirliği ile Türkiye'nin teknoloji yolculuğunun bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz"

* Paratiroid bezleri, kemik erimesi ve yüksek tansiyona yol açabilir
Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi Genel Cerrahi Uzman Doç. Dr. Hüsnü Aydın: "Özellikle sık böbrek taşı düşüren hastalarda altta yatan kalsiyum yüksekliği, paratiroid bezinden kaynaklanan bir adenom açısından ayrıntılı olarak değerlendirilmelidir"

* Pegasus, Youth Awards'ta "gençlerin en çok çalışmak istediği" şirket seçildi
Pegasus Hava Yolları, Youthhall tarafından 152 bini aşkın üniversite öğrencisinin oylarıyla yapılan seçim sonucunda, ulaşım-taşımacılık kategorisinde "en beğenilen şirket" seçildi.


* CarrefourSA yeni mağazasını Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda açtı
Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA, yeni mağazasını Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda açtı.

* Cimri'de iPhone 13'ün fiyat sorgulamalarında artış görüldü
Apple iPhone 16'nın piyasaya çıkmasının ardından online alışveriş rehberi Cimri'de, iPhone 13'ün fiyat sorgulamaları yüzde 196 oranında artış gösterdi.

* Latin Amerika'nın havacılık liderlerinden Sabiha Gökçen'e ziyaret
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı CEO'su Alp Er Tunga Ersoy: "Bu ve benzeri buluşmalar küresel havacılığın geleceğine yönelik heyecanımızı artırıyor"

* L'Oreal Türkiye'de üst düzey atama
L'Oreal Türkiye Tüketici Ürünleri Bölümü genel müdürlüğü görevine Özgür Karakaş getirildi.

* CW Enerji'den 13 milyon dolarlık güneş enerjisi santrali anlaşması
CW Enerji ile yurt içerisinde yerleşik bir müşterisi arasında, arazi tipi güneş enerjisi santrali (GES) kurulumu için KDV hariç 13 milyon 110 bin 218 dolar tutarında sözleşme imzalandı.

* Yıldız Holding, New York'taki Birleşmiş Milletler etkinliğinde fırsat eşitliğine çağrı yaptı
Yıldız Holding Global Kamu İlişkileri Genel Müdürü ve Kadın Platformu Elçisi Begüm Mutuş: "Kadın girişimcilerin ve değer zincirindeki kadınların desteklenmesini, kadınların ekonomiye katılımını artırmanın en önemli yollarından biri olarak görüyoruz"

* Vitago, yenilikçi sağlık ürünlerini BeautyIstanbul Fuarı'nda tanıttı
Vitago, yeni yetişkin ürünlerinin İstanbul tanıtımını BeautyIstanbul fuarında yaptı.

* Samsung'dan yeni Galaxy Tab S10 Serisi tabletlerde tanıtıma özel kampanya
17 Ekim'e kadar sürecek kampanya kapsamında Galaxy Tab S10 Ultra veya Galaxy Tab S10+ tabletlerden alan tüketiciler, 1 yıllık Samsung Care+ hediye ekran koruma sigortasına sahip olabilecek

* Kiğılı-Barış Arduç işbirliğiyle 2024 Sonbahar-Kış koleksiyonu
Kiğılı CEO'su Sena Suerdem: "Kiğılı ile Barış Arduç yeni sezon koleksiyonuyla yine gönülleri fethedecek"

* Kuveyt Türk'ten üniversitelilere özel kampüs programı
Kuveyt Türk Bireysel ve Özel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral: "Özellikle gençlerimizin talep ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, yeni avantaj ve fırsatlar dünyası 'Kampüs' programını hayata geçiriyoruz"

* Grip vakaları ocak ve şubat aylarında en yüksek seviyeye ulaşıyor
Medicana International İstanbul Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Pervin Korkmaz: "Influenza virüsü ocak-şubat aylarında en yüksek seviyeye ulaşacaktır. Bu durumda korunma ön plana çıkmaktadır"

* Akbank, KOBİ'lere özel "KOBİM Kazansın" kampanyası
Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz: "Sürekli geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerle onlara rehberlik etmeye ve büyümelerini hızlandırmaya kararlıyız"

* Aqua Florya'da üçüncü kez Sailing Cup rüzgarı esecek
Aqua Florya AVM'nin bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği Aqua Florya Sailing Cup yelken yarışı 12 Ekim'de yapılacak.

* LG XBOOM destekli küresel müzik festivali başlıyor
LG Ev Eğlence Sistemleri Şirketi Ses İş Birimi Başkanı Lee Jeong-seok: "Müziğin pozitif enerjisiyle yakından örtüşen ve Boom Boom Pow Festa festivalimizin ve XBOOM kampanyamızın itici gücü olan iyimser 'Hayat Güzeldir' felsefemizle daha iyi bir yaşam ve gelecek için umut aşılamayı hedefliyoruz"

* Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde prostat kanseri etkinliği
Medical Point Gaziantep Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Solakhan: "Robotik cerrahi ve minimal invaziv yöntemlerin yaygınlaştırılması, hastane bünyesindeki uzman ekibin sürekli eğitimleriyle mümkün hale geliyor"

* Kaspersky'den yazılım açıklarını hedef alan açık alım-satım uyarısı
Kaspersky Digital Footprint Intelligence Kıdemli Analisti Anna Pavlovskaya: "Tehditler dark web'deki dijital varlıkların düzenli olarak yamalanması ve izlenmesi gibi siber güvenlik hijyeni uygulamalarına duyulan ihtiyacı vurguluyor"

* Girsan, Filipin Ulusal Polisi PNP'ye 3 binden fazla tabanca teslim etti
Girsan Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Cürgül: "Türk silah endüstrisini daha ileriye taşımaya ve hak ettiği uluslararası öneme ulaştırmaya kararlıyız"

* Konya Şeker'den çiftçisine çifte avans
Konya Şeker, üretici ortaklarına verdiği söküm avans ve motorin avans ödemelerini yarın hesaplara yatırmaya başlayacak.

* Enerji sektörünün "dinamik" girişimcileri ödüllendirildi
Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ) ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ'nin (ÇEDAŞ) desteğiyle hayata geçirilen,"Dinamik Hızlandırma Programı'"nda finale kalan 9 proje arasında ilk 3'e giren projeler toplam 1,5 milyon liralık ödülün sahibi oldu.

* Vakıf Katılım'ın Cumhuriyet’in 100. yılı reklam filmine uluslararası ödül
Vakıf Katılım İnsan Kaynakları İş Ailesi Direktörü Ersin Çatalbaş: "Büyük bir özenle ve özveriyle hazırladığımız bu özel prodüksiyonun sadece ülkemizde değil, yurt dışında da böylesi bir ilgi görüp, dünyanın dört bir yanından ödüllerle taçlandırılması bizler için çok kıymetli"