Gastronomi Öğrencileri Japon ve İtalyan Mutfağının İnceliklerini Öğreniyor

Proje, gastronomiye gönüllü gençlere gastronomi, konaklama hizmetleri ve beceri eğitimleri konularında geniş imkanlar sunuyor.

  • YAŞAM / 25.12.2024 Saat: 12:54

Gastronomi Turizmi Derneği tarafından hazırlanan eğitim projesi kapsamında  gastronomi, turizm,  hizmet sektörü alanlarında meslek sahibi olmak isteyen yetenekli gençlere fırsat sunmak amacıyla hazırlanan “Eğitimli Gençlik ile Güçlü Gastronomi Turizmi” projesi kapsamında öğrenciler dünya mutfak kültürünü alanında uzman şeflerden öğrenme imkanı buluyor.

Avrupa Birliği  tarafından finanse edilerek oluşturulan Gastronomi Turizmi Derneği projesi, Topkapı Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesinin katkılarıyla  meslek sahibi olmak isteyen gençlere umut oluyor.

Proje kapsamında bu hafta İstanbul Topkapı Üniversitesi Şişli Kampüsünde verilen eğitim programında öğrencilere  İtalyan ve Japon  Mutfak kültürünün inceliklerini içeren bilgiler sunuldu. Etkinlikte iki farklı dünya mutfağından bilgiler aktarıldı.

MİCHELİN GUİDE 2024 LİSTESİNİN ÖNEMLİ ŞEFLERİNDEN ŞEF SCHUNİCHİ HORİKOSHİ JAPON MUTFAĞININ İNCELİKLERİNİ ANLATTI

Gastronomi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğinin en önemli konuğu ise MİCHELİN GUİDE 2024 Listesine giren Şef SCHUNİCHİ HORİKOSHİ idi...  Horikoshi, etkinliğe kendisi gibi değerli bir şef olan Pınar Açılan Horikoshi  ile birlikte katıldı. Japon Mutfağının inceliklerini gastronomi projesi öğrencileriyle paylaşan Horikoshi, genellikle balık, salamura sebze ve et suyunda pişirilmiş lezzetlerden oluşan mutfak kültüründen küçük örnekler verdi.

GTD DANIŞMAN ŞEFLERİNDEN İBRAHİM YILDIZ ‘DAN İTALYAN MUTFAĞI İNCELİKLERİ

 İtalyan Mutfağı hakkında öğrencileri bilgilendiren Gastronomi Turizmi Derneği Danışman Şeflerinden  İbrahim Yıldız, mesleğe yeni başlayanlar için ön bilgileri içeren bir bilgilendirme sunumu yaparak kişisel gelişim içerikli anektodlar paylaştı. İtalyan mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan taze el yapımı makarna ve pizza örnekleriyle sunumunu renklendiren Yıldız, proje için hazırlanan mutfaklarda yapılan ürünleri öğrencilerle paylaştı.

PROJENİN AMACI  KALİTELİ  İNSAN GÜCÜ YETİŞTİRMEK

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilerek desteklenen proje kapsamında ülke lokomotifi turizm sektörüne istihdam sağlayıp, sektör temsilcilerine kaliteli insan günü yetiştirmek ve bu meslekleri seçerek hayatlarını şekillendirecek gençlere de belki de normal hayatlarında kolay ulaşamayacakları kapıları çalmalarına yardımcı olmak.

GASTRONOMİ TURİZMİ DERNEĞİ

GTD; (Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği), Türk mutfağının, Türk üreticilerin Türkiye’de ve dünyada hak ettiği yere ulaşabilmesi için ulusal ve uluslararası gastronomi alanlarında büyük başarılarla temsil eden en önemli dernektir. Yurt içi ve yurt dışında alanında uzmanlaşmış seyahat acenteleri, marka ve mekan sahipleri, tedarikçiler, bloggerlar ve köşe yazarlarından oluşur. 

GTD'nin amacı; bölge turizmini, ülke ve dünya gastronomi turizmini geliştirmek ve üyeler arasındaki ilişkileri ve iş birliklerini arttırmaktır. Bünyesinde, uluslararası seyahat ve gastronomi turizm endüstrisindeki tüm sektörleri toplaması  bakımından da dünyada tektir.