Galatasaray derbide onlara güveniyor

Bu akşam sahasında Beşiktaş'ı ağırlayacak olan Galatasaray'ın bu sezon attığı 40 golden 27'si, 4 futbolcuya ait. Sarı kırmızıların en golcüsü ise Yasin Öztekin.

  • SPOR / 27.02.2017 Saat: 16:02

Derbinin başlamasına saatler kala heyecan giderek artıyor.

Ligde zirvenin en güçlü adaylarından Galatasaray, Beşiktaş'ı yenerek şampiyonluk yarışını sürdürmek istiyor. Gol yollarında sıkıntı yaşamayan ancak savunmaya çare bulamayan sarı-kırmızılılarda gözler Yasin Öztekin, Eren Derdiyok, Bruma ve Lukas Podolski'nin üzerinde olacak. Çünkü ligde atılan 40 golün 27'sinde bu 4'lünün imzası bulunuyor. Takımın gol yükünün yüzde 70'ini çeken 4 yıldızdan üçünün bugünkü derbiye ilk 11'de başlaması bekleniyor. 9 golle zirvede yer alan Yasin Öztekin sağ kanatta, 7 gollü Bruma ise solda mücadeleye başlayacak. 8 kez fileleri sarsan ve ligin ilk yarısında Beşiktaş'ı vuran Eren'in yedek kalması beklenirken, 4 kez gol atan Poldi ise mücadeleye tek forvet başlayacak.

GALATASARAY ÖNDE

Galatasaray ve Beşiktaş, tarihlerinde 341. kez karşı karşıya gelmeye hazırlanıyor. Bugüne kadar geride kalan 340 karşılaşmada sarı-kırmızılılar 121 galibiyet elde ederken, siyah beyazlılar ise 107 kez kazandı. 112 mücadelede taraflar birbirlerine üstünlük kuramazken, G.Saray evindeki 11 maçın 75'ini kazanıp sadece 31 kez kaybetti.