BULUTİSTAN VE EGEBİMTES İŞ BİRLİĞİ İLE DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜREÇLERİ UÇTAN UCA YÖNETİLEBİLECEK

Birçok avantajı beraberinde getiren dijitalleşme, işletmelerin en önemli konularının başında geliyor.

Türkiye’nin en büyük yerli bulut hizmet sağlayıcılarından Bulutistan, Egebimtes ile gerçekleştirdiği iş birliği ile son teknolojiyi ve uzmanlığı bir araya getiriyor. MAS+ akıllı fabrika çözümü ile bulut tabanlı, güvenli ve ölçeklenebilir bir çözüm olarak üretim süreçleri dijitalleşecek, verimlilik de artacak.

Türkiye’nin en büyük yerli bulut hizmet sağlayıcılarından biri olan Bulutistan, gerçekleştirdiği iş birlikleri ile hizmet sağladığı markalara kesintisiz çözüm sunmaya devam ediyor. Bulutistan ile Egebimtes arasında gerçekleşen iş birliği, MAS+ akıllı fabrika çözümüyle verimlilik artıyor.

“Yenilikçi ve verimli gelecek arayışında olan fabrikaların stratejik çözüm ortağı olacağız”

İş ortaklıkları ile ortak hedeflere ulaşmak üzere bilgi ve becerileri birleştirdiklerini söyleyen Bulutistan Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gençtürk, Egebimtes ile gerçekleştirdikleri bu iş birliği ile ortak hedefler belirlediklerini ifade etti. Gençtürk, “Gerçekleştirdiğimiz iş birliklerimiz ile başarılarımızı artırabileceğimize, ulaşılması mümkün olmayan hedeflere kollektif olarak erişebileceğimize inanıyoruz. Bu iş birliği ile hedefimiz uçtan uca dijital dönüşüm süreçlerini yönetmek, kalıcı ve katma değer sağlayan hizmetler üretmektir. Gelişen, öğrenen ve yenilikçi iş modeli ile bütün paydaşlar için değer yaratmaktır. Son teknolojiyi ve uzmanlığı bir araya getirerek, müşterilerimizin büyüme ve başarılarını sağlamaktır. Karlı, sürdürülebilir, yenilikçi ve verimli bir gelecek arayışında olan fabrikaların tercih ettiği stratejik çözüm ortağı olmayı hedefliyoruz. Süreçleri optimize etmek, dijitalleştirmek ve hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için gerekli tecrübe ve teknolojiyi paylaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Gerçekleşen iş birliği ile birlikte altyapı anlamında teknolojik bir fark yaratacaklarına inandıklarını belirten Gençtürk, veri güvenliği ve gizliliği, ölçeklenebilirlik, servis sürekliliği ve performansı, maliyet yapısı ve uzun vadeli desteği itibarıyla fark yaratan bir çözüm ortaya koymayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

“Daha geniş erişim, esneklik ve güven sunacak, üretim süreçleri daha etkin yönetilecek”

“Bu iş birliği, MAS+ Akıllı Fabrika Çözümümüz ile bulut tabanlı, güvenli ve ölçeklenebilir bir çözüm olarak üretim süreçlerini dijitalleştirerek verimliliği artırmayı hedefliyor” diyen Egebimtes Yönetim Kurulu Üyesi Alp Atay, bu iş birliği ile çözümlerin entegre bir şekilde kullanıcılara daha geniş erişim, esneklik ve güven sunacağını belirtti. Bu avantajların kullanıcılar için daha konforlu bir alan yaratırken, işletmelerin üretim süreçlerini daha verimli ve etkin bir şekilde yönetmelerini sağlayacağını kaydeden Atay, “MAS+, Endüstri4.0 ile birlikte başlayan dijital dönüşüm sürecine öncülük etme vizyonu ile geliştirilmiş olan Akıllı Fabrika Sistemi’dir. Aktif olarak +100 firmada kullanılmakta, +15.000 makina ile entegre olmuş durumdadır” diye konuştu.

MAS+ üretimden takibe tüm proseslerin yönetimini kolaylaştırıyor

Bulutistan ve Egebimtes’in gerçekleştirdiği bu iş birliği müşterilerine; üretimde verimlilik, kalite ve performans artışı, sahadan anlık veri toplama, makineler arası haberleşme, kağıtsız üretim ortamı, bilgiye 7/24 her an, her yerden erişim, uyarı ve alarmlar ile proaktif aksiyon kabiliyeti, izlenebilirlik, enerji tüketim takibi, çağrı yönetimi (bakım, kalite, depo vb. birimler arası), iş sağlığı ve güvenliği, web tabanlı altyapı, donanım bağımsız mimari, yetki ve yetkinlik kontrolü, istatistiksel proses kontrolü, ekipman/kalıp/uç uyum ve ömür takibi, analitik raporlama, dijital, otonom ve şeffaf üretim süreci, kurulan entegrasyonlar ile çevre sistemlerin etkin kullanımı, yalın ve esnek dönüşüm faaliyetleri, hedefler ile yönetim, kurumsal hafıza, bilgi birikimi ve olgunluk, müşteri memnuniyeti ve rekabet avantajı sunacak.