Bimer kullanıcı girişi sorgulama Cimer BAŞVURU

Devlet ve vatandaşın arasındaki iletişimin hızlandırılması ve vatandaşın şikayetlerini anında iletebilmesi adına BİMER başvuru ve sorgulama hizmetleri yoğun bir şekilde kullanılıyor.

  • YAŞAM / 16.10.2018 Saat: 13:00

Gününümüz modernleşme ile birlikte internet altyapısı ve hızlı iletişim son derece önem kazandı. Özellikle kamu hizmetleri alanında ve devlet altyapısı açısından önemli bir rol oynayan internet aktif olarak kullanılıyor.  Türkiye'de de devlet ve vatandaşın daha hızlı bir şekilde iletişim içerisinde olarak yeni ve modern iletişim kanalları kurmaya devam ediyor. Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bu bağlamda kurmuş olduğu BİMER başvuru ve sorgulama ekranı da hizmete açıldı. 

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de mobil cihazların kullanımının artmasıyla birlikte internet kullanımınında bireysel olarak yoğun bir artış gerçekleşti.  Bununla birlikte kamu kurum ve kuruluşları da vatandaş ile hızlı bir iletişim ve bilgilendirme amacıyla internet kullanımı ve hizmetinde önemli bir gelişme göstererek yeni uygulamalar ve internet siteleri ön plana çıkarmaya başladı. BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı da bu hizmetlerden en önemli örneklerinden birtanesidir.

Hizmete sunulduğu ilk günden bu yana vatandaşlar tarafından son derece etkin ve yoğun bir ilgiyle kullanılmaya başlanan BİMER başvuru ve sorgulama merkezi vatandaşların devlet ile iletişiminde hız ve kolaylıklar sağladı. Vatandaşlar açısından son derece önemli olan iletişim ve hız bu uygulama ile yoğun bir ilgiye neden oldu. 

BİMER başvuru ve sorgulama merkezinin arayüzü son derece basit ve kullanışlı olduğundan dolayı her vatandaşın kolaylıkla istediğini bulabileceği ve kullanabileceği bir uygulama olarak gözüküyor. Vatandaşlar, aradığı konuya ilişkin devlet birimleri ile daha hızlı ve daha pratik bir şekilde iletişime geçebilecek ve BİMER başvuru ve sorgulama merkezi ile kurumlardan daha hızlı cevaplar alabilecekler. Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın online BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden BİMER başvurusu ve bildirimi yapmak isteyen vatandaşların kendilerine ait gerekli kimlik bilgilerini dopru ve eksiksiz bir şekilde yazması başvurularının geçerliliği açısından son derece önemlidir.