Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan açıklama
BTK, baz istasyonlarının şehir dışına taşınması isteğiyle ilgili olarak, " Abone baz istasyonuna ne kadar yakın olursa o kadar az elektromanyetik alana maruz kalır" açıklamasında bulundu.
- TEKNOLOJİ / 08.12.2018 Saat: 13:04
Şehir içinde bulunan baz istasyonlarının şehir dışına taşınmasını isteyenlere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) ilginç bir haber geldi. BTK, düşük güçte çalışan ve kapsanacak bölgedeki abone sayısı da dikkate alınarak belirli bir hücre planlaması çerçevesinde kurulan baz istasyonlarının şehir dışına taşınmasının teknik olarak mümkün olmadığını duyurdu.
Yapılan açıklamanın devamında ise, “Mobil cihazlarla yapılan iletişimde, abone baz istasyonuna ne kadar yakın olursa mobil cihaz çıkış gücünü azaltacak ve abonenin daha az elektromanyetik alana maruz kalmasını sağlayacaktır” denildi.
Kaynak: Habertürk