Beşiktaş maçı ne zaman | Beşiktaş Monaco ne zaman | Beşiktaş maçı ne zaman hangi kanalda?

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, gruptaki 4. maçında bu akşam Fransız ekibi Monaco'yu ağırlayacak. Peki dev maç saat kaçta hangi hangi kanalda yayınlanacak?

  • SPOR / 01.11.2017 Saat: 16:18

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde büyük mücadele. Temsilcimiz Beşiktaş bu akşam Monaco karşısında galibiyet arayacak. Bu akşamki maç sonucuna göre gruptaki yerini garantileyecek olan Beşiktaş'a taraftarlardan büyük destek var.  Beşiktaş maçı ne zaman | Beşiktaş Monaco ne zaman | Beşiktaş maçı ne zaman hangi kanalda?


BEŞİKTAŞ-MONACO MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Beşiktaş Monaco maçı bu akşam saat 20.00'de Vodafone Arena'da oynanacak. Tivibu Spor2'de yayınlanacak karşılaşmayı hakem P.Tagliavento yönetecek.

MUHTEMEL 11'LER:

BEŞİKTAŞ: Fabri, Pepe, Tosic, Gökhan, Adriano, Atiba, Tolgay, Talisca, Quaresma, Cenk, Babel

MONACO: Subasic, Glik, Jemerson, Toure, Jorge, Tielemans, Fabinho, Moutinho, Lopes, Lemar, Keita

Sakat: Falcao, Sidibe, Kongolo (Monaco)

1 PUAN YETEBİLİR

Kartal, Monaco’yu yenerse 12 puana ulaşarak, 2 maç kala gruptan çıkmayı garantileyecek. Bu durumda tarihinde ilk kez gruptan yükselme başarısı gösterecek olan Beşiktaş için Porto-Leipzig maçının da hiçbir önemi kalmayacak.

Siyah-beyazlı ekip Fransız rakibiyle berabere kalırsa 10 puana ulaşıp, gruptan çıkmak için saat 22.45’te başlayacak olan Porto-Leipzig maçının neticesini bekleyecek. 4 puanlı Leipzig’in, 3 puanı bulunan Porto’yu deplasmanda mağlup etmesi halinde Beşiktaş bitime 2 hafta kala ikinci tura adını yazdıracak.



EVİNDE BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Siyah-beyazlı takım, Avrupa kupalarında son dönemde iç sahada başarılı bir performansa imza attı. Kartal son 5 sezonda rakiplerini 18 kez konuk ederken sadece 1 yenilgi aldı. Beşiktaş bu mağlubiyeti 2014-2015’te Slaven Bilic’le UEFA Avrupa Ligi’nde Club Brugge’e 3-1 yenilerek yaşamıştı. Siyah-beyazlılar bu periyotta rakiplerine 10 kez üstünlük sağlarken, 7 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı, attığı 30 gole karşılık, 16 gole engel olamadı.

KAZANIRSA TARİHE GEÇECEK

Beşiktaş, Monaco karşısına yeni bir rekor için çıkacak. Şampiyonlar Ligi’nde 3’te 3 yaparak tarih yazan Kartal rakibini devirirse gruplarda en fazla puan toplayan Türk takımı olmayı da başaracak. Fransız ekibini ikinci kez mağlup ederse 12 puana ulaşacak olan siyah-beyazlı temsilcimiz, hem en iyi başlangıç serisini 4 maça çıkaracak hem de Türk takımları arasında gruplarda en yüksek puan alan ekip olacak.

Türk takımları arasında Şampiyonlar Ligi’nde en yüksek puan rekoru Fenerbahçe’nin elinde bulunuyor. 2007-2008 sezonunda grup mücadelesini 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle tamamlayan sarı-lacivertli takım 11 puan toplarken daha sonra çeyrek finale kadar yükselmişti. Devler Ligi’nde en fazla yer alan Türk takımı Galatasaray ise 2 defa gruplarda 10 puan toplama başarısı gösterdi.

KARA KARTAL KASASINI DOLDURACAK

Kartal, Monaco’yu yenerek Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kalırsa kasasını doldurmaya da devam edecek. Siyah-beyazlı takım şimdiye kadar doğrudan katılım, yayın havuzu ve performans ödülleriyle birlikte 37 milyon euro kazancı garantilemişti. Beşiktaş, Monaco’yu yenerse 1,5 milyon euro galibiyet ödülünün yanı sıra gruptan çıkma primi olarak 6 milyon euroyu kasasına koyacak. Kartal’ın kazancı böylece 44,5 milyon euroya ulaşacak. Beşiktaş çeyrek finale kalırsa ekstra 6,5 milyon euro daha kazanacak.

AVRUPA KUPALARINDAKİ 200. MAÇ

Beşiktaş, Monaco’ya karşı “çifte dalya” yapacak. Avrupa kupaları tarihinde 200. maçına çıkacak olan Kartal aynı zamanda iç sahada 100. kez rakipleriyle mücadele edecek. Siyah-beyazlılar geride kalan 199 maçtan 76’sını kazandı, 81’ini yitirdi, 42’sinde de berabere kaldı. Rakip fileleri 260 kez havalandıran Beşiktaş kalesinde ise 283 gol gördü.