Beşiktaş 3-2 Adanaspor (Maç Özeti - Goller)

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasının kapanış maçında Beşiktaş sahasında Adanaspor'la karşı karşıya geldi. Siyah beyazlılar, zorlu geçen maçtan 3-2 galip ayrılmayı başardı.

  • SPOR / 24.04.2017 Saat: 22:43

Lig lideri Beşiktaş, en yakın takipçisi Başakşehir'in puan kaybettiği haftada, ligin son sırasına demir atan Adanaspor karşısına galibiyet parolasıyla çıktı. Beşiktaş, bu maçtan galip ayrılıp Başakşehir ile farkı 7’ye çıkarmak istiyordu.

Vodafone Arena’daki mücadeleyi hakem Halil Umut Meler yönetti.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

Maçın 11. dakikasında Vincent Aboubakar ile öne geçen siyah beyazlılara, Adanaspor 24. dakikada Roni ile cevap verdi. Maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya Beşiktaş hızlı başladı. Maçın 52. dakikasında siyah beyazlılar Talisca'nın attığı golle bir kez daha öne geçti. Maçı bırakmayan Adanaspor Magaye'nin 66. dakikada attığı golle skora yeniden eşitlik getirdi: 2-2.

Karşılaşmanın 80. dakikasında Sırp oyuncu Tosic takımına galibiyeti getiren golü kaydetti: 3-2.

ÖZETİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İLK 11'LER:

Beşiktaş: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Atınç, Tosic, Tolgay, Atiba, Oğuzhan, Babel, Talisca, Aboubakar

Adanaspor: Itandje, Digao, Ramos, Didi, Renan Diniz, Koman, Tevfik, Fouginho, Ronei, Vinicius, Magaye

 LYON MAÇ KADROSUNDA 4 DEİĞİŞİKLİK

Teknik direktör Şenol Güneş, Lyon maçından 4 isme Adanaspor maçında yer vermezken Caner Erkin ve Matej Mitrovic'i de 18 kişilik kadroya almadı. Bu isimler Mitrovic, Adriano, Quaresma ve cezalı olan Cenk Tosun oldu. Lyon maçında cezası sebebiyle oynamayan Marcelo ve Aboubakar ilk onbirdeki yerlerine dönerken, bu kez Cenk Tosun sarı kart cezalısı olduğu için kadroda yer almadı.
Güneş, Lyon maçında oyunu tamamlayamayan Adriano ve Quaresma'yı da dinlendirme amaçlı yedek soyundururken, Talisca'ya kanatta Tolgay Arslan'a da orta sahada görev verdi. Şenol Güneş defansta ise Marcelo ve Atınç'ı stoperde Tosic'i ise sol bekte değerlendirme kararı aldı. Tecrübeli teknik adam, Adanaspor maçına Fabricio, Marcelo, Atınç, Tosic, Atiba, Oğuzhan, Talisca, Tolgay, Babel ve Aboubakar onbiri ile çıktı.

10 YABANCILI ADANASPOR

Beşiktaş'ın 7 yabancı oyuncusuna karşılık Adanaspor sahaya 10 yabancı oyuncu ile çıktı. Adanspor Teknik Direktörü Eyüp Arın sezon başından takımın tamamen değiştiğini ve alınan yabancıların sezon sonuna doğru açıldığını belirtti.