Aykut Cömert kimdir, neden öldü?

Video sanatçısı Aykut Cömert genç yaşta hayatını kaybetmesi sonrası Beren Saat, Ahu Yağtu ve Melisa Sözen gibi pek çok isim Aykut Cömert ile ilgili duygularını dile getirdi. Peki Aykut Cömert kimdir?

6 Haziran'da kanserden vefat eden Aykut Cömert, Beren Saat'in Instagram paylaşımı sonrası kim olduğu merak edildi. Ünlülerle arası iyi olan Cömert hakkında vatandaşlar bir çok şeyi merak ettiler. Peki Aykut Cömert kimdir, kaç yaşındaydı, nereli? İşte bu soruların cevapları haberimizin detaylarında...

AYKUT CÖMERT KİMDİR?

Aykut Cömert, 1982 yılında Ankara’da doğdu. İletişim Fakültesi Radyo, Tv ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında “Rüya” ve “Gerçek Hayat” adlı kısa filmleri çekti.

Haziran 2011’de Mardin Film Festivali’nde “Siyah Beyaz Çocuklar” atölye ve belgesel projesini hayata geçirdi. Avrupa’da, Avustralya’da, Balkanlar’da yaşayan ve Türkiye’de yaşayan gençlerin kültürel ve tarihi buluşmaları hakkında iki tam metrajlı belgesel çekti. 2011 yılında Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Bölümünün desteğiyle gerçekleştirildi.

2014 yılının Kasım ayında 2. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde Türk sinemasının 100. yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Farah Zeynep Abdullah’ın oynadığı, Cahide Sonku’nun hayatını konu alan “100-5=CAHİDE” isimli video performansı sinemaseverler tarafından büyük ilgi topladı.

Son olarak ünlü isimlerin magazin basınında efsane olan sözleriyle hazırladığı “Söz uçar, hasar kalır” adlı eseriyle ses getirmişti. 38 yaşındaydı, kanserle mücadele ediyordu.