Askerlik tecil başvurusunda sınıf ve tertibat bekliyor nedir, ne anlama geliyor?

Askerlik için başvuruda bulunan adaylar E-Devet üzerinden süreçlerini takip edebiliyor.E Devlet'te yazan Askerlik tecil başvurusunda sınıf ve tertibat bekliyor nedir, ne anlama geliyor?

  • YAŞAM / 27.08.2019 Saat: 17:16

Askerlik tecil başvurusu nasıl yapılır? Askerlik nereden tecil edilir? Askerlik için başvuruda bulunan veya tecil süresi bitmiş olanlar e devlet üzerinden askerlik yerlerinin belli olmasını beklerken "Askerlik tecil başvurusunda sınıf ve tertibat bekliyor" yazısını görünce meraka düştü.

E-devletten askerlik durum belgesi sorgulaması yapıldığında bazı yükümlülerin .. tarihine kadar askerlik açısından bir sakıncası bulunmamaktadır. Sınıflandırma ve Tertibat Bekliyor yazısı çıkmaktadır. Arkadaşlar bu yazı tecilli yükümlülerde tecil bitiminde çıkmaktadır. Yani öğrenim ya da başka bir nedenle tecil işlemi yaptıranların e-devletten sisteme girdiklerinde bu yazı ile karşılaşmaları durumda belirtilen tarihten sonra askere gitmek üzere sevk işlemlerini yaptırması gerekir.

Sınıflandırma Ne Demektir?
Askere alınacak her yükümlü belirli bir sınıflandırma işleminden geçtikten sonra askere alınır. Ulaştırma,Topçu,Jandarma ve piyade gibi sınıflandırmalara tabi tutulur. Sınıflandırılmanın henüz yapılmamış olması demek askere hangi sınıfta yapacağınızın henüz belirlenmemiş olması demektir.

Tertibat Ne Demektir?
Askere alınacak yükümlüler belirli periyodik dönemlerde alınırlar. Bunlara celp dönemi denir. Bu celp dönemleri Şubat - Mayıs - Ağustos ve Kasım aylarına isabet etmektedir. Her ne kadar e-devlette ... tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazsa da. Bunun anlamı .... tarihinde askere alınacağınız değildir. Çünkü yanında Sınıflandırma ve Tertibat Bekliyor yazmaktadır. Henüz tertibiniz de belli değildir. Belirtilen tarihten sonra sevk işlemleri yapılıp sınıflandırmanız yapılacaktır ondan sonra da askere alınacaksınız demektir.