ARTA Tekstil, Decathlon'un Avrupa'daki ilk ve tek "Natural Fabric" tedarikçisi oldu

ARTA Tekstil; içeriğinde doğal elyaf olarak pamuğun baz alındığı ve bunun yanında pamuk-likra veya pamuk-pes gibi pamuklu karışımların üretimini yapacak.

Çevreye duyarlı üretim süreçleri ve sürdürülebilirlik anlayışıyla tekstil sektöründe fark yaratan ARTA Tekstil, global marka ve mağazalar zinciri Decathlon’un Avrupa’daki ilk ve şu an için tek "Natural Fabric" tedarikçisi olarak onaylandı. İş birliğinin gerçekleşmesinde ARTA Tekstil’in atık su artıma performansı, baca gazı emisyon değerleri, ısı ve su geri kazanım oranları gibi çevresel kriterlerin yanı sıra iş güvenliği, işçi sağlığı gibi işletme şartlarına uyumluluğu ve ürün için kullanılan tüm kimyasallarda insana ve doğaya zarar vermeyen sertifikalı ürünler kullanması etkili oldu.

"Natural Fabric" iş birliği Türkiye'nin öncü sürdürülebilir tekstil üreticisi ARTA Tekstil'in kalite, sürdürülebilirlik ve sosyal uygunluk konularındaki üstün performansını bir kez daha ortaya koyuyor. Decathlon’un ağırlıklı olarak sentetik olmayan doğal elyaf ağırlıklı kumaşları kapsayan "Natural Fabric" kategorisi için yüksek performans göstermesi beklenen kumaşlar çeşitli test ve parametrelerden geçiyor. Ürünlerin çekmezlik, aşınma, mukavemet, su iticilik gibi özellikleri titizlikle değerlendirilirken aynı zamanda çevresel kriterler ve iş güvenliği standartlarına uyum da büyük önem taşıyor. Tüm bu standartlara yüksek uyum gösteren ARTA Tekstil; içeriğinde doğal elyaf olarak pamuğun baz alındığı ve bunun yanında pamuk-likra veya  pamuk-pes gibi pamuklu karışımların üretimini yapacak.

Hedef: İş birliğini uzun vadeye yaymak

İş birliği kapsamında Decathlon’un Avrupa’daki ilk ve tek doğal kumaş tedarikçisi olarak bundan sonraki üretim sorguları da ARTA Tekstil’e gelecek. Gerçekleşen iş birliği üzerine değerlendirmelerde bulunan ARTA Tekstil Kalite Güvence Müdürü Mehmet Akif Gündüz, “ARTA Tekstil ailesi olarak kurulduğumuz ilk günden bu yana hem sürdürülebilirlik ve çevre yönetimi çalışmalarına hem de çalışma ortamı şartlarına büyük özen göstermekteyiz. Kaliteden ödün vermeyen tavrımız bize başarıyı getiren önemli unsurlardan. Decathlon ile gerçekleştirdiğimiz önemli iş birliği ile sürdürülebilirlik konusundaki taahhüdümüzü bir kez daha kanıtlamış bulunuyoruz. Şu anda Decathlon'un Avrupa'daki ilk ve tek 'Natural Fabric' tedarikçisi olarak onaylanmak, ARTA Tekstil için büyük bir gurur kaynağı… Gelecek yıllarda üretim ve nakliye kaynaklı karbon ayak izini azaltma hedefleri doğrultusunda Decathlon, tüm Avrupa satışlarını Uzakdoğu yerine, pazarına daha yakın olan Türkiye’den sağlamayı tercih edecek, bu da bize yeni fırsatlar sunacak. İstikrarlı çalışmalarımızı sürdürerek Decathlon ile uzun vadeli bir partnerlik kurmayı ve sürekli gelişim hedefimize odaklanmayı planlıyoruz” dedi.