Altın fiyatlarında haftalar sonra bir ilk

Altın fiyatlarında haftalar sonra bir ilk yaşandı. Korona sonrası ciddi değer kazanan altın fiyatlarında bu hafta 15 TL 'ye varan kayıp yaşandı.

Altın fiyatlarında aylar sonra bir ilk.

Altın fiyatları ile ilgili yapılan açıklamada, haftalar sonra ilk defa bir haftada bu kadar sert bir düşüşe geçildiğine yer verildi. Son haftalarda sürekli yükselişte olan gram altın, bayramdan önceki haftayı kayıpla kapattı. 

KRONA SONRASI REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRDI

Gram ve altının ons fiyatları , koronavirüs pandemisi sonrası rekor üstüne rekor kırdı. Korona öncesi 270-280 TL seviyelerinde olan gram altın , koronavirüsün ekonomiler üzerindeki etkisi sornası aylar içinde 110 TL değer kazanarak 390 TL seviyesine kadar yükseldi. 

Haftaya 388 TL ile başlayan ve Pazartesi günü 391 TL 'yi gören gram altın , daha sonra 15 TL 'lik  değer kaybetmiş ve hafta içinde 376 TL 'ye gerilemişti. 

GRAM ALTINDA SON DURUM

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan gerilimler, korona salgını nedeniyle yükselişe geçen altın fiyatları, bu haftayı düüşle tamamladı. 1 aydan fazladır sürekli yükselişte olan gram altın, son 1 ayın en sert düşüşünü bu hafta yaşadı.

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 379 TL seviyesinde işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Serbest piyasada çeyrek altın 612 TL 'den alınıp 617 TL 'ye satılıyor.

Cumhuriyet altını 2505 TL 'ye alınıp 2526 TL 'ye satılıyor.

22 ayar bilezik gram fiyatı ise alışta 346,50 TL , satışta 350,50 TL.

İZLENECEK GELİŞMELER

ABD Başkanı Donald Trump, Pekin'in Hong Kong'da demokratik hareketleri durdurması halinde buna tepki vereceklerini kaydetti. İki ülke arasındaki ilişkiler, koronavirüs pandemisine ilişkin tartışmalardan dolayı zaten gergin durumda. Çin ile ABD arasında gerilimin artması , altın fiyatının yukarı yönlü seyretmesine neden olacaktır.

Çin Başbakanı Li Keqiang, Çin'in Hong Kong yasaları arasına yeni bir kanun ekleyerek kentte muhalefeti durdurmaya yönelik dramatik planlarını açıklamasından bir gün sonra, ülkesinin Hong Kong'da ulusal güvenliği iyileştireceğini söyledi.

376 TL 'ye kadar gerileyen gram altın, Hong Kong gerilimi sonrası değer kazanmış ve 381 TL 'ye yükselmişti.

Reliance Securities Ltd. kıdemli araştırma analisti Sriram Iyer, "Altın için aşağı yönlü hareket, ABD ve Çin arasında artan gerilim ve ABD ekonomik verilerinin koronavirüs etkilerinden dolayı muhtemelen olumsuz gelecek olmasına karşın sınırlı kalabilir," dedi ve "Önümüzdeki aylarda toparlanmanın nasıl görünebileceğini bilmekzor" değerlendirmesinde bulundu.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.750 doların üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 1.785 doların gündeme gelebileceğini, gram altında ise 375-385 lira bandının izleneceğini söyledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Game of Thrones'un Margaery Tyrell'ı Natalie Dormer'dan dizi hakkında itiraf geldi!
Game of Thrones'un Margaery Tyrell'ı Natalie Dormer'dan dizi hakkında itiraf geldi!