Ali Koç Kimdir? nereli ne iş yapar Fenerbahçe ile bağlantısı ne kaç yaşında instagram hesabı var mı?

2003 yılından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu başkanlığı yapan Ali Koç Fenerbahçe başına geçecek mi?

2003'den bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstlenen Mustafa Koç, geçirdiği kalp krizi sonrasında hayata gözlerini yumdu. Türkiye gündemine damga vuran bu gelişme ardından tüm gözler Koç Ailesi'ne çevrildi. Ali Koç ile ilgili olarak bir çok haber yapıldı. Haberlerin yapılmasıyla birlikte Ali Koç en çok merak edilen isimler arasına girdi. Peki, Türkiye'nin en çok tanınan ailesinin üyelerinden biri olan Ali Koç kimdir? İşte, Rahmi Koç'un en küçük erkek evladı Ali Koç'un yaşam öyküsü!

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Koç, grubun cirosunun yüzde 23'ünü elde ettiği otomotiv şirketlerinin patronu olarak biliniyor. Harvard Üniversitesi'nde İşletme Fakültesi'nde yüksek lisans yapan Ali Koç, 2012 yılından bu yana Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyor. Kamuoyunda toplumsal kimliğiyle öne çıkan Ali Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün gelecek olağan kongresinde başkanlığa aday olabileceğini açıklamıştı.

Ali Koç aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü'nün de eski yöneticisidir. Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesidir ve 1907 Fenerbahçe Derneği'nin başkanlığını yapmaktadır. Ali Koç aynı zamanda Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu üyelerindendir.

Ve işte Ali Koç'un hayatı...
1967 İstanbul doğumlu olan Ali Koç, diğer abisi Ömer Koç'un aksine kamuoyunda tanınan bir isimdir. 1985 senesinde Londra Harrow School'dan mezun olan Ali Koç, 1989 senesinde de üniversite diplomasını eline aldı.

1986 yılının yazında Otosan A.Ş. Ford Motor Company'nin ortaklığı ile otomobil montaj hattında çalıştı. 1987 ve 1988 yazlarında Koç Holding, A.Ş. Otomotiv Grubu'na bağlı olarak otomobil üretimi ve bayii ağı ile çalıştı. Bayii çalışmalarının tekrar yapılanması döneminde üst yönetim ile çalıştı. 1990 yazında J.P. Morgan, New York, NY Stajerlik yaptı.

1990-1991 tarihleri arasında American Express Bank'ta Yönetici Yetiştirme Programı'na dahil olmuş, 1991-1992 yılları arasında Ramerica International Inc.'da Koordinatör, 1992-1994 yılları arasında Morgan Stanley Yatırım Bankası'nda Analist olarak çalışmıştır.

Üniversiteyi bitirmesinin ardından çeşitli şirketlerde farklı pozisyonlarda çalışan Ali Koç, 1992 yılında askerlik görevini yerine getirdi.2006 senesinde Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanlığı'na getirilen Ali Koç, 2008 senesinden itibaren Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesidir.

Ali Koç aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü'nde iki dönem boyunca yöneticilik de yapmıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesidir ve 1907 Fenerbahçe Derneği'nin başkanlığını yapmaktadır.

Amerika'da üniversite eğitimi alırken yine Amerika'da eğitim gören Nevbahar Demirağ ile tanışan Ali Koç, bir süre sonra 21 Ekim 2005 tarihinde Nevbahar Demirağ ile nikah masasına oturmuştur. Nevbahar Demirağ Koç ile Ali Koç çiftinin evliliklerinden bir yıl sonra 2006'da Sadberk Leyla Koç adında bir kızları, 2008 senesinde ise Kerim Rahmi Koç adında bir oğulları olmuştur.

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Türk Milli Takımının İzlanda karşısında yaşadığı hezimetin ardından Art arda capsler sosyal medyaya düşmeye başladı
Türk Milli Takımının İzlanda karşısında yaşadığı hezimetin ardından Art arda capsler sosyal medyaya düşmeye başladı