ABD'ye bir darbe de Sırbistan'dan

Çin'de düzenlenen FIBA Dünya Kupası'nda turnuvaya çeyrek finalde veda eden ABD ile Sırbistan 5-8'incilik sıralama maçında karşılaştı. Sırbistan, ABD'yi 94-89 mağlup etti.

Dongguan Basketball Center'da oynanan karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Sırbistan ilk periyodu 32-7 gibi farklı bir skorla geçti. İkinci peyitotta kendine gelen ABD devreye 44-40 geride girdi.

İkinci yarısı da büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmadan Sırbistan 84-89 galip ayrıldı. Sırbistan'da Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Bogdan Bogdanovic 28 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu.

ABD'de ise Harrison Barnes'ın 22 sayısı mağlubiyeti engellemeye yetmedi.

Salon: Dongguan

Hakemler: Cristiano Maranho (Brezilya), Jung Yu (Tayvan), Luis Castillo (İspanya)

Sırbistan: Bogdanovic 28, Nikola Jokic 9, Stefan Jokic 9, Lucic 15, Milutinov 7, Bjelica 8, Micic 10, Marjanovic 8, Simonovic

ABD: Barnes 22, Harris 4, Mitchell 9, Turner 10, Walker 18, Brown 4, Lopez 2, Middleton 16, Plumlee 2, White 2

1. periyot: 32-7

Devre: 44-40

3. periyot: 71-68

Çeyrek finalde Fransa’ya 89-79 kaybederek elenen ABD’de 2006’dan bu yana ilk kez mağlup olarak kürsü dışında kalmıştı.

ABD ile birlikte turnuvanın en büyük favorisi olan Sırbistan da çeyrek finalde Arjantin'e 97-87 mağlup olmuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Danla Bilic'in olay yaratacak itirafları...
Danla Bilic'in olay yaratacak itirafları...