ABD'den Çavuşoğlu-Pompeo görüşmesine ilişkin açıklama

Papaz Andrew Brunson krizinin ardından Çavuşoğlu ile Pompeo arasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin ABD'den açıklama geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD'li mevkidaşı arasında gerçekleşen görüşme ABD'de geniş yankı uyandırdı.

Görüşme sonrası açıklamada bulunan ABD'li kaynaklar, "Brunson konusunun çözümü için girişimler devam edecek. İki tarafta kaygılarını dile getirdi." ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU-POMPEO GÖRÜŞMESİ İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞILMADI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile telefon görüşmesi yaptı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin içeriğiyle ilgili bilgi paylaşılmadı.

İKİ BAKAN, ABD'NİN YAPTIRIM TEHDİDİ SONRASI GÖRÜŞME YAPMIŞTI

İki bakan, Rahip Brunson'ın ev hapsine alınması sonrasında, ABD'den gelen "yaptırım" mesajlarının ardından bir görüşme yapmışlardı.

Bakan Çavuşoğlu o görüşmede Pompeo'ya hukuk kurallarının herkes için geçerli olduğunu ve Türkiye'nin kimseni tehdidine boyun eğmeyeceğini söylemişti. İki bakanın bugünkü görüşmesi gerilim sürerken kurulan ikinci temas niteliğinde.

ABD'DEN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

ABD Dışişleri Çavuşoğlu-Pompeo konusunda yazılı açıklama yaptı. Açıklamada "Rahip Brunson konusunun çözümü için girişimler devam edecek. İki tarafın ortak kaygıları dile getirildi." denildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  11 Eylül Saldırılarının 16. Yılında hiç yayınlanmamış kareler basın ile paylaşıldı...
11 Eylül Saldırılarının 16. Yılında hiç yayınlanmamış kareler basın ile paylaşıldı...