ABD Büyükelçiliği'ne silahlı saldırıda gözaltılar var

ABD Büyükelçiliği'ne sabah saatlerinde düzenlenen silahlı saldırı konusunda 2 kişi gözaltına alındı!

 ABD Büyükelçiliği'ne yönelik silahlı saldırıyla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne sabah saat 05.30 sıralarında silahlı saldırıda bulunuldu.

Binanın nizamiyesine Atatürk Bulvarı üzerinde seyir halindeki beyaz bir otomobilden 6 el ateş edildi.

İlk incelemeler sonucunda 3 merminin demir kapıya ve camlı bölüme isabet etti. Ankara Valiliği'nin açıklamasına göre olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Aracın, Bulvar üzerinden Cinnah Caddesi istikametinde kaçtığı tespit edildi. Kısa süre içinde olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Civarda arama başlatan ekipler, boş kovanları muhafaza altına aldı. Kaçan aracın yakalanması için şehrin dört bir yanındaki ekipler alarm durumuna geçti, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

SORGUSU DEVAM EDİYOR

Polis, çalışma sonucunda olaya karıştığını belirlenen bir kişiyi Ankara'da gözaltına aldı. Şüpheli şahısın Emniyetteki sorgusu devam ediyor.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan saldırıya ilişkin bir açıklama geldi. Soylu, "Saat 05.30 itibarıyla böyle bir saldırı gerçekleşti. Arkadaşlarımız o saat itibarıyla teknik olarak analizlerini yapıp araç ve aracın içindeki kişilere ulaşmaya çalışıyorlar. Olayın ayrıntılarını, nedenini ancak bu olayı gerçekleştirenlere ulaşınca öğrenmiş olacağız. Olayla ilgili bütün ayrıntıları elde etmeden bir şey söylemek çok yanlış olabilir" diye konuştu.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, büyükelçiliğe yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin, "Herhangi bir yaralanmayla ilgili herhangi bir raporumuz yok ve ayrıntıları araştırıyoruz" açıklamasını yaptı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Bu sabahın erken saatlerinde ABD Büyükelçiliğinde bir güvenlik olayının gerçekleştiğini teyit edebiliriz. Herhangi bir yaralanmayla ilgili herhangi bir raporumuz yok ve ayrıntıları araştırıyoruz. Türk ulusal polisine hızlı yanıtları için teşekkür ediyoruz" denildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Şahan Gökbakar Recep İvedik serisi hakkında açıklamalarda bulundu
Şahan Gökbakar Recep İvedik serisi hakkında açıklamalarda bulundu