300 Spartalı filmi konusu ve oyuncuları

Sinema dünyasının en sevilen savaş filmleri arasında yer alan 300 Spartalı, bu akşam ATV ekranlarında izleyicilerle buluşuyor. Filmin konusu ve oyuncu kadrosu da merak konusu oldu.

ATV'de bu akşam saat 23.15'te heyecan dolu bir savaş filmi ekrana geliyor.

İşte 300 Spartalı filminin oyuncu kadrosu ve konusu ile ilgili ayrıntılar...

KONUSU

300 Spartalı filminin konusu bir grafik romancısı olan Frank Miller’in kitabından uyarlanarak M.Ö. 480 yılında yaşanan Thermoplae savaşı beyaz perdeye aktarılıyor. Sparta Kralı ile Pers Kralı arasında başlayan bu savaş daha sonraları Yunanistan'ın Perslere karşı birleşmesi ile devam ediyor. Sparta Kralı olan Leonidas ve himayesindeki 300 Spartalı asker Pers Kralı olan Xerxes’in devasa boyuttaki ordusuna karşı koymasıyla başlıyor. Ölümüne olan bu savaş sayesinde dünyadaki ilk demokrasinin de başlangıcı olur.

Sparta Kralı Leonidas, son derece kuvvetli bir ordu ile karşı karşıyadır çünkü Pers Kralı Xerxes, sahip olduğu gücü, çoktan Yunan Krallıkları üzerine salmıştır. Sparta Kralı, bu durumla baş edebilmek için çareyi yürekleri kocaman olan cesur 300 askerini toplamakta bulur. Savaşçı olarak yetiştirilmiş 300 asker, şartların zorluğuna rağmen ve ölmek pahasına Thermopylae’de Persler'le savaşmaya hazırdır. Öte yandan konsey savaşmama kararı alarak bir hata yapar. Bu durumun da üstesinden gelip ordunun savaşa gitmesini beklemeleri gerekecektir.

OYUNCU KADROSU

Yapım Yılı: 2006 (ABD)

Yönetmen: Zack Snyder

Senaryo:Zack Snyder, Kurt Johnstad

Oyuncular: Gerard Butler (King Leonidas), Lena Headey (Queen Gorgo), David Wenham, Dominic West (Theron), Vincent Regan

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Direniş Karatay filmi için ne kadar harcandı, zaman vizyona giriyor, konusu nedir?
Direniş Karatay filmi için ne kadar harcandı, zaman vizyona giriyor, konusu nedir?