29 Ekim hangi güne denk geliyor, 29 ekim okul öncesi tatil mi değil mi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na sayılı günler kala 29 Ekim'in tatil olup olmayacağı merak ediliyor. 29 Ekim günü okul öncesi tatil mi değil mi? 30 Ekim Pazartesi günü tatil sayılacak mı?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusuna sayılı günler kala, çalışanlar ve öğrenciler resmi bayramın tatil olup olmadığını merak ediyor. 29 Ekim bu yıl hangi güne denk geliyor? Bu yıl 94.kez kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet bayramı nedeniyle her yıl resmi tatil olurdu. Peki bu yıl 29 Ekim resmi tatil olacak mı? Her yıl olduğu gibi bu yılda 29 Ekim sonrasında herhangi bir resmi tatil olmayacak. Kamu ve özel sektör çalışanlarının merakla beklediği haber böylece belli oldu. Cumhuriyet, milletin egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı yönetim biçimidir. Atatürk bu kavramı “Egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur.” sözü ile açıklar. 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin cumhuriyeti ilan etmesi ile bugün ülkemizde Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından cumhuriyetin ilan edilmesiyle birlikte her yıl 29 Ekim'de cumhuriyet bayramı kutlanıyor. Peki bu yıl cumhuriyet bayramı hangi güne denk geliyor resmi kurumlar tatil olacak mı? 29 Ekim 2017 bu yıl pazar gününe denk geliyor. Eğer 29 Ekim hafta içine denk gelseydi resmi tatil olacaktı fakat pazar gününe denk gelmesi bu durumu etkilemiyor. Fakat bazı vatandaşlar 29 Ekim'in ertesi günü tatil olacak mı sorusunu soruyor. Cumhuriyet Bayramı her yıl 29 Ekim'de ulusça, kıvançla kutladığımız bir milli gündür. Bu günde yurdumuzun hemen her yerinde ve okullarımızda törenler düzenlenir, konuşmalar yapılır, şiirler okunur ve şölenler verilir. Her yıl olduğu gibi bu yılda 29 Ekim sonrasında herhangi bir resmi tatil olmayacak. Kamu ve özel sektör çalışanlarının merakla beklediği haber böylece belli oldu.

30 EKİM TATİL OLACAK MI?

Her yıl olduğu gibi bu yılda 29 Ekim sonrasında herhangi bir resmi tatil olmayacak. Kamu ve özel sektör çalışanlarının merakla beklediği haber böylece belli oldu. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  55. yaşında 55 fotoğrafla Brad Pitt
55. yaşında 55 fotoğrafla Brad Pitt