22 saat orucu fazla bulup 18 saate indirdiler

İzlanda'da yaşanan ilginç olayda bir grup Müslüman ülkede olan 22 saatlik orucun süresini çok fazla bularak 18 saate indirdi.

İzlanda'da oruç tutanlar 22 saat aç kalmak zorunda. Bu nedene bağlı olarak ilginç bir olay yaşandı. İzlanda'nın başkenti Reykjavik'te bir grup Müslüman oruç saatini fazla bularak, 18 saate düşürdü. Bu sayede oruç süresini 4 saat kısaltmış oldular.

23:00'DAN SONRA İFTAR YAPIYORLAR

İzlanda'nın iftar ile sahur arasındaki süre 22 saat. 23:00'dan sonra oruçlarını açan Müslümanlar her ne kadar 22 saatlik oruç ile neredeyse bir gün aç ve susuz kalsalar da bu durumdan memnun.Özellikle inançlarının kendilerine motivasyon sağladığını belirten İzlandalı Müslümanlar, 22 saat oruç tutmanın zor olmasıyla birlikte inançları ile zorluğu aştıklarını ve oruç tutmanın kolaylaştığını belirtiyor.

BİR GRUP 18 SAAT TUTUYOR

İzlanda'da herkes 22 saatlik oruç tutmuyor. Yine başkent Reykjavik'te yaşayan bir grup Müslüman, 22 saatlik oruç tutmanın kendilerine zor geldiğini ve inançta kolaylığın esas alınması gerektiğini belirterek 18 saat oruç tutuyor. Cemaat Kuran-ı Kerim'e dayandırdığı iddiayı "Allah kulları için kolaylık diliyor. İnsanların uzun oruç süreleri nedeniyle baygınlık geçirdiğini biliyoruz, bu yüzden orucu kısaltıyoruz" sözleri ile savunuyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Beren Saat'in şaşırtan değişimi!
Beren Saat'in şaşırtan değişimi!