2024'te Araç Kiralama Hacmi Büyürken Kaliteli Hizmet Beklentisi Öncelik Kazandı

Bor Holding bünyesinde hizmet veren kısa dönem araç kiralama markası SIXT Türkiye, 2024’ün ilk 9 ayını değerlendirdi.

Araç kiralama sektörü açısından en yoğun dönem olarak gösterilen yaz aylarının tamamlanmasının ardından 2024 değerlendirmelerinde bulunan SIXT Türkiye aynı zamanda trendler, müşteri talepleri ve bölgesel farklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“2024 yılında yüzde 20 oranında büyüme elde ettik”

Ocak-Eylül döneminde operasyonlarını başarıyla ileriye taşıdığının altını çizen Borlease Otomotiv ve Sixt Türkiye Genel Müdürü Yiğit Aras, “2023 yılında yüzde 30 oranında büyüme kaydetmiştik. 2024’ün ilk 9 ayını geride bıraktığımızda yüzde 20 daha büyüme elde ettik ve son 2 yılda ciddi oranda büyüyen bir marka olarak öne çıkmayı başardık. Araç filomuzu genişletirken aynı zamanda doluluk oranlarımızı da buna paralel olarak artırmamız büyük önem taşıyor. Son 3 yıl içerisinde iş hacmimizi yüzde 170 oranında artırmayı başardık ve bu da bizim ortaya koyduğumuz stratejiyle örtüşüyor” dedi.

“Maliyet avantajımızı müşteri lehine kullandık”

Son dönem kullanıcı tercihlerinden de söz eden Borlease Otomotiv ve Sixt Türkiye Genel Müdürü Yiğit Aras, “Kısa dönem araç kiralamanın en yoğun olduğu dönem olan yaz dönemi bizim açımızdan oldukça iyi tamamlandı. Son iki yıldır test ettiğimiz gibi bu sene de özellikle büyük şehirlerdeki şehir içi araç kiralama taleplerinde ciddi artışlar yaşadık. Kira gün süreleri de uzadı. Kullanıcıların araçları şehirlerden alıp tatil bölgelerine kiraladıkları araçlarla ulaşma trendinde iki yıldır bir artış var. Bu noktada karayolu ulaşımı biraz daha ön plana çıktı. Diğer yandan iki yıl öncesine göre fiyatlar enflasyon rakamlarıyla uyumlu olarak artış gösterirken SIXT Türkiye olarak fiyatlamada, geçmiş yıllardan getirdiğimiz maliyet avantajlarımızı kullanarak oldukça rekabetçi kalmaya çalışarak müşterilerimizi memnun etmeye odaklandık. Bu gücümüzü müşteri lehine kullandık ve fiyatlarda dengeli bir yerde konumlanmayı başardık. SIXT Türkiye olarak 10 yıllık planlarımızla uyumlu bir şekilde ilerliyoruz. Çok tecrübeli ekibimizle birlikte, esnek ve hızlı karar alabilen yapımız sayesinde yıl içerisindeki dalgalanmalardan, artışlardan, yoğunluklardan minimum seviyede etkileniyoruz. Şu anda 24’ü kurumsal şube olmak üzere toplam 45 adet şubemiz var. Yapılanmamızı 2023’te yoğun bir şekilde gerçekleştirmiştik ve bu yıl içerisinde 8 şube açılışı yaptık. Özellikle havayolu trafiğinin olduğu tüm lokasyonlarda olma arzusundayız. Büyüme planlarımızı franchise yapılanması üzerine kuruyoruz. Kurumsal şubelerimizde ise daha çok yeni müşteri çekebilmek için planlama yapmaktayız” diye konuştu.-

“Yaz aylarında otomatik vitesli ve küçük segment araçlar çok rağbet gördü”

2024 yılının ilk 9 aylık periyodunu değerlendiren SIXT Türkiye Araç Kiralama Direktörü Eylem Özyılmaz ise, araç kiralama sektöründe bazı önemli trendler öne çıktığını belirterek, “Özellikle yaz aylarında ekonomik grup dediğimiz küçük ve otomatik vites araçlara olan talebin arttığını gözlemledik. Bu durum hem alım gücündeki düşüş hem de müşterilerimizin mobiliteye yaklaşımının değişmesiyle ilgili. Artık kullanıcılar, kiraladıkları otomobili sadece bir ulaşım aracı olarak görüyor ve ihtiyaçlarını net bir şekilde belirleyebiliyorlar. Ayrıca SIXT Plus aylık abonelik ürünümüz, özellikle yaz aylarında bir iki haftadan daha uzun süre araç kiralamak isteyen müşterilerimiz tarafından ekonomik ve esnek bir çözüm olarak karşılandı. SIXT Plus ile planlarımızın ötesinde bir hacme ulaştık” dedi.

“Antalya, Bodrum, Dalaman’da B segmenti, İzmir’de C Segmenti ve Trabzon’da SUV’lar öne çıktı”

Bölgesel bazda değerlendirmeler de yapan Özyılmaz, “Bu yaz Antalya, Bodrum, Dalaman ve Trabzon gibi tatil destinasyonlarında araç kiralama taleplerinde belirgin bir artış yaşandı. İzmir ve çevresine olan taleplerin de İstanbul’dan kara yolu ile ulaşımı tercih eden müşteriler sayesinde arttığını gördük. Ayrıca Antalya, Bodrum ve Dalaman gibi destinasyonlarda B segmenti otomatik araçlar tercih edilirken İzmir’de C segmenti araçlar öne çıktı. Trabzon’da ise SUV’lar ön planda oldu” diye konuştu.

“Başarı müşteri memnuniyeti konusunda çıtayı yükselterek geldi”

SIXT Türkiye’nin son dönemde yükselişinde önemli bir payın geniş ürün seçenekleriyle birlikte müşteri deneyimi olduğunu belirten Özyılmaz, “Şu anda araç kiralama konusunda müşteriler çok daha bilinçli ve kötü sürprizler yaşamamak adına daha seçici davranıyorlar. SIXT Türkiye olarak müşteri memnuniyeti konusunda çıtayı sürekli olarak daha yukarıya çekiyoruz. Global bir şirket olduğumuzdan dolayı sürekli olarak yüksek standartlarda değerlendirmeye tabi tutuluyoruz ve SIXT dünyasındaki yüzlerce ülke içinde ilk 30 arasında yer almak bizler için gurur verici. Müşteri geri bildirimlerini hızlı bir şekilde değerlendirmek, yanıtlamak ve her zaman gelişim göstermek bizim için öncelik. Biz kendimizi sunduğumuz hizmet ile değerlendiriyoruz. Çünkü rakiplerimiz de aynı araçları, aynı teslimat noktalarını kullanıyor ama biz hizmet kalitemizle ve her an müşterilerimizin yanında olacak bir anlayışla öne çıkıyoruz. Bu anlayışımızın altını çizecek şekilde SIXT Türkiye olarak, Social Brands Veri Analitiği Bölümü'nün Araç Kiralama kategorisinde Altın Ödül almayı başardık. Ayrıca, Şikayetvar tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Achievement in Customer Excellence - A.C.E. Awards” ödüllerinde, Araç Kiralama Kategorisi'nde en iyi müşteri deneyimini sunan marka olarak ikinci kez Diamond Ödülü’ne layık görüldük. Bu önemli ödüllerle başarılarımızı taçlandırmaya devam ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Türkiye'den Süper Ay manzaraları
Türkiye'den Süper Ay manzaraları