2018-2019 KYK bursu ne kadar | Üniversite bursu kaç para | KYK burs başvurusu ne zaman başlıyor ilk burs ne zaman yatar?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından üniversite öğrencilerine verilen eğitim bursunun bu dönemki miktarı merak ediliyor. KYK bursu ne kadar üniversite bursu kaç para nasıl başvuru yapılır?

Üniversiteli öğrenciler, gözünü 2018-2019 eğitim yılında verilecek KYK bursuna çevirdi. Peki KYK bursu bu yıl kaç para olacak zam geldi mi? KYK burs başvurusu ne zaman başlıyor? KYK burs başvurusu nereden ve nasıl yapılır? KYK bursu hangi tarihte hesaba yatar, ilk burs ne zaman alınacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erciyes Üniversitesi Akademik yılı açılışında konuştu.

Burslarla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''16 yıl evvel burs kredi olarak ayda ne veriliyordu bu ülkede? 45 lira. Lisans öğrencilerine 500 lira vermeye başlıyoruz. Yüksek lisans öğrencilerine bin lira doktora öğrencilerine bin 500 lira vereceğiz.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Aynı şehirden gelmiş kimi zaman aynı mahallede oynamış gençler siyasi kamplaşmanın kurbanı oldu. Biz öğrenciye üniversiteyi aratmadık, biz üniversiteyi öğrencinin ayağına götürdük. En büyük başarımız buradadır. Şu anda 81 vilayetimizin 81'inde de üniversitemiz var. Yıllardır üniversiteleri baskıcı, jakoben hatta faşist ideolojilerine payanda yapanlar, bizim dönemimizde üniversitelerin asli hüviyetlerine kavuşmasından çok ciddi rahatsızlık duyuyorlar.'' ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Politikalarımızı yerden yere vuran çevrelerin bizden önce üniversitelerin darbelerde oynadığı role ilişkin tek bir açıklaması yoktur. Bunların varoluş kaidesi ait oldukları yerlerin tetikçiliğini yapmaktır. Üniversiteleri bilim ve araştırma yerine vesayetin ideoloji üretim merkezleri olarak gören zihniyeti hep birlikte çöpe attık. Belli ideolojik kimliklerin üniversitelerde kısmen sürdürdüğünün farkındayız. Bunların zamanla değişeceğine inanıyorum. Biz üniversitelerde tek tipçiliğe karşıyız. Türkiye'nin tüm renkleri üniversitelerde olmalı.''

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kredi ve Yurtlar Kurumu, 2018 yılı itibariyle burs ve kredi imkanından faydalanmak isteyen öğrencilerin yapacağı başvuruları önümüzdeki günlerde almaya başlayacak. Geçtiğimiz yıl 16 Ekim tarihinde öğrencilerin erişimine açılan burs ve kredi başvurularının, bu yıl ek yerleştirme ve DGS yerleştirmelerinin ardından erişime açılması bekleniyor.

KYK BURS VE KREDİ MİKTARI DEĞİŞTİ

Türkiye genelinde yaklaşık 150 bin öğreniye verilen KYK bursları geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında 425 lira olarak öğrencilere tahsil ediliyordu.Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde konuya dair açıklamasında, "Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için kredi burs miktarını lisansta 500, yüksek lisansta bin, doktorada bin 500 liraya yükseltme kararı aldık." dedi.

• Lisansta 500 TL
• Yüksek Lisansta 1.000 TL
• Doktorada 1.500 TL

BURS HANGİ DURUMLARDA KESİLECEK

• KYK tarafından üniversite öğrencilerine tahsil edilecek olan burslar belirli durumlarda kesintiye uğrayabilir.Bunlar;

• Derslerde başarısızlık durumunda,

• Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,

• Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,

• Öğretim kurumunun kapatılması,

• Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi

•Kesin bir hükümle mahkum edilmesi

E-DEVLET SİSTEMİNDEN BAŞVURU YAPILABİLECEK

Önümüzdeki günlerde KYK burs ve kredi başvurularının başlaması ile birlikte tüm öğrenciler başvurularını online olarak e-devlet üzerinden yapabilecekler.Başvuruya dair, E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  İlk bakışta yanıltan fotoğraflar (Photoshop yok)
İlk bakışta yanıltan fotoğraflar (Photoshop yok)