2017 yarıyıl tatili ne zaman? - 15 tatile kaç gün kaldı? - Okullar ne zaman kapanacak?

2017 yılının sonuna gelinmesiyle birlikte öğrenciler de 15 tatil olarak bilinen yarıyıl tatili için hazırlıklarına başladı. Peki 15 tatil ( yarıyıl tatili) ne zamana denk geliyor?

2017 yılını geride bırakmaya hazırlanan öğrenciler, 15 günlük yarıyıl tatilinin hangi güne denk geldiğini araştırmaya başladı. Okulların tatile girmesiyle birlikte ders stresinden kurtularak bol bol dinlenme imkanı bulacak olan öğrenciler, konuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor.

Peki, Okullar ne zaman kapanıyor? Yılbaşı tatili hangi güne denk geliyor? 15 tatil ne zaman başlayacak?

ğrenciler, yılbaşının yaklaşması ve sınavlarda yavaş yavaş sona gelinmesi ile birlikte 15 gün yarıyıl tatilinin ne zaman başlayacağını sorgulamaya başladı. Tatil yapacakları günü iple çeken öğrencilerin sorguladığı 15 tatil ne zaman sorusu, milyonlarca kişi tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Yarıyıl tatili ile birlikte dinlenme ve kendilerine daha fazla zaman ayırma fırsatı bulacak olan öğrenciler, 15 tatil ne zaman konusunun detaylarını sorguluyor. 15 tatilden önce ise okullara kar engeli olmazsa ilk tatil yılbaşında olacak. Peki, 15 tatil ne zaman başlıyor? Yılbaşı hangi güne denk geliyor? İşte öğrencilerin araştırdığı soruların cevapları:

15 tatil ne zaman

2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk dönem sınavlarının yavaş yavaş sona gelinmesi ile birlikte milyonlarca öğrenci tarafından 'Okullar ne zaman kapanıyor' sorusu gündeme gelmeye başladı. Ve merakla beklenen 15 günlük yarıyıl tatiline sayılı günler kaldı. 15 günlük tatil serüveni 19 Ocak 2018 tarihinde çalacak son ders zili ile başlayacak. Yarıyıl tatili 3 Şubat 2018 tarihinde son buluyor fakat 3 Şubat'ın Cumartesi gününe denk gelmesi ve hafta sonunun tatil olması sebebiyle okullar 5 Şubat 2018 tarihinde açılacak.

Yılbaşında 1 gün tatil

Her sene olduğu gibi bu senede yılbaşı günü resmi tatil olarak ilan edildi. Bu yıl 01 Ocak 2018 tarihi pazartesi gününe denk geliyor.

Yaz tatili ne zaman başlayacak?

Öğrenciler 15 günlük yarıyıl tatilinin ardından yaklaşık 4 aylık ikinci dönem eğitimine başlayacak. 15 gün tatilinin yaklaşmasının heyecanını yaşayan öğrenciler bir yandan da yaz tatilinin başlangıç tarihini sorguluyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı 2017-2018 çalışma takvimine göre okullar 8 Haziran 2018 tarihinde kapanacak ve 3 aylık yaz tatili başlayacak. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Felaket Dünya'yı teğet geçecek (108 bin km hızla yaklaşıyor)
Felaket Dünya'yı teğet geçecek (108 bin km hızla yaklaşıyor)