Yenikapı'da tarihi görüntü

Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin düzenlendiği Yenikapı'daki alanda büyük coşku var. MHP lideri Devlet Bahçeli ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da sahneye çıkarak kalabalığı selamladı.

 İstanbul Yenikapı bugün tarihi bir güne sahne oluyor. Saat 17.15’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde Kur’an okunacak ve dualar edilecek. Ardından sırasıyla, 15 Temmuz Gazileri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birer konuşma yapacak.

İşte Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nden son durum:

18:15 Şehitler için Kuran okunmaya başlandı

18:13 Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu

17:50 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte sahnede vatandaşları selamladı.

17:40 Başbakan Binali Yıldırım eşi ile birlikte sahneden mitinge katılan vatandaşları selamladı.

BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU SAHNEDE

17: 35:Miting alanında önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sahneye çıktı, vatandaşları selamladı.

17.11: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 17.10'da helikopterle Yenikapı miting alanına geldi. Mitingin başlamasına dakikalar kala eşi Emine Erdoğan’la miting alanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, alana inmeden önce bir süre havadan kalabalığı izledi. Erdoğan’ı taşıyan helikopter bir süre kalabalık üzerinde tur attıktan sonra miting alanına iniş yaptı. Alana inen Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’la beraber kalabalığı selamladı.

AKAR VE GÜL DE MİTİNG ALANINA GELDİ

17.04: 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Yenikapı'daki miting alanına geldi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da alanda.

BAŞBAKAN'IN HELİKOPTERİNE SİKORSKY EŞLİK ETTİ

16.56: Başbakan Binali Yıldırım, helikopterle Yenikapı'ya geldi. Yıldırım'ın helikopterine Sikorsky tipi askeri helikopter eşlik etti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise THY'ye ait ait uçakla saat 16.10’da Ankara’dan İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda partililer tarafından karşılanan CHP lideri makam aracıyla havalimanından ayrılarak Yenikapı’ya hareket etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Göçmenlerin hayat standardı olarak en rahat yaşadığı ülkeler
Göçmenlerin hayat standardı olarak en rahat yaşadığı ülkeler