Türkiye-İran sınırına güvenlik duvarı

Sınır ötesinden sızmaları önlemek adına daha önce Türkiye ile Suriye arasına örülen güvenlik duvarının benzeri Türkiye ile İran arasına da örülüyor. İnşaatı TOKİ üstlendi.

Türkiye ile İran arasında güvenlik iş birliği. Suriye'den kaçak geçişi önlemek adına örülen güvenlik duvarının bir benzeri, Türkiye-İran arasına da örülecek.

İran ile Türkiye sınır hattında 2 metre genişliğinde, 3 metre yüksekliğinde ve 7 ton ağırlığında güvenlik duvarı inşaa edilecek. Seyyar bloklar yerleştirilmeye başlandı.

İran-Türkiye sınırına dikilecek güvenlik duvarı için Vali Süleyman Elban incelemelerde bulundu. İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin ile birlikte İran sınırına giden Vali Süleyman Elban, Milli Savunma Bakanlığı tarafından TOKİ’ye yaptırılan inşaasına başlanan bölgeye gitti.

Vali Elban, güvenlik duvarı ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Ardından da sınırda görev yapan 4. Hudut Tabur Komutanlığını ziyaret etti. Komutanlığın şeref defterini imzalayan Elban, Mehmetçiklerle birlikte yemek yedi.

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Türkiye'de satılan ve 70 Bin TL altında olan Otomobiller neler?
Türkiye'de satılan ve 70 Bin TL altında olan Otomobiller neler?