TEOG yerleştirme sonucu öğrenme 2017 TEOG e-okul.meb.gov.tr

Binlerce öğrencinin merakla beklediği TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı. Hangi liseyi kazandığını öğrenmek isteyen öğrenciler e-okul.meb.gov.tr sitesinden sonuçlarını öğrenebilirler.

 Ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerinin heyecanla beklediği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) yerleştirme sonuçları 11 Ağustos'ta açıklanacak. TEOG yerleştirme sonuçları MEB e okul veli bilgilendirme sistemi e-okul.meb.gov.tr'den erişime açılacak. TEOG sonuçları ve TEOG lise nakilleri ile lise boş kontenjanlarına ilişkin bilgileri sizler için derledik. TEOG yerleştirme sonuçları sorgu ekranı saat 17.00'den sonra e-okul.meb.gov.tr'den aktif edilecek. Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları, https://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecektir.

TEOG 2017 YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN 

BOŞ KONTENJANLAR 15 AĞUSTOS'TA İLAN EDİLECEK

Boş kontenjanlar 15 Ağustos'ta ilan edilecek.

TEOG LİSE NAKİL İŞLEMLERİ

Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, ikinci nakil başvuruları 22-26 Ağustos'ta, 3. nakil başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde yapılacak.

11 Ağustos: Boş kontenjan ilanı

15-19 Ağustos: 1. Nakil Dönemi

19 Ağustos: 1. Nakil Sonuçları

22-26 Ağustos: 2. Nakil Dönemi

26 Ağustos: 2. Nakil sonuçları

29 Ağustos-2 Eylül: 3. Nakil Dönemi

2 Eylül: 3. Nakil sonuçları

TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek.
Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek.
Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek.
Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek.

TEOG YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

8’inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) üstünlüğü,esas alınarak yapılacaktır.
9-15 Ağustos 2017, 19-23 Ağustos 2017, 26-31 Ağustos 2017 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır.

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullarbelirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

«ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonunu işaretlediği halde 09 Eylül 2016 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacaktır.

E- OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

8'inci sınıfı başarıyla tamamlayan tüm öğrenciler taban puan uygulaması olmadan yerleştirme işlemleri için tercihte bulunabilecek.

Tercihler öğrenci veya veli tarafından, https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi öğrencinin 8'inci sınıfı tamamladığı ortaokuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapılabilecek.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? (2017)
2017-2018 eğitim öğretim yılı,18 Eylül 2017 Pazartesi başlayıp, 8 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek. Bu tarihler Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumları için geçerli olacak.

Hazırlanan 2017-2018 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin genelge, illere gönderildi. Buna göre, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı birinci kanaat dönemi, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 19 Ocak 2018 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018-2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran 2018 Cuma sona erecek. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Türk sinema tarihinin en beğenilen 100 Filmi
Türk sinema tarihinin en beğenilen 100 Filmi