Şırnak'ta maden faciası, 6 işçi hayatını kaybetti

Şırnak'ta kömür ocağında meydana gelen göçükte ocakta çalışan işçilerin göçük altında kaldığı öğrenildi. Çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi olay yerine sevk edildi.

Şırnak’ ta bir kömür ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında işçiler olduğu belirtilirken, olay yerine kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevk edildi 

İlk bilgilere göre, göçükte işçilerin bulunduğu ve çıkarılmaları için bölgeye sevk edilen AFAD ve itfaiye ekiplerinin çalışma başlattığı belirtildi.

GÖÇÜK ALTINDAN ÇIKARTILAN 6 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ, 2 İŞÇİ KAYIP

DHA'nın haberine göre; Şırnak' ta kömür ocağında meydana gelen göçük sonrası ocakta mahsur kalan 8 işçiden 6'sı hayatını kaybederken halen göçük altında olduğu tahmin edilen 1 işçi için arama faaliyetleri sürüyor.

İLK AÇIKLAMA

Şırnak ile Cizre arasında, Cudi Dağı eteklerindeki kömür ocakları bölgesinde bulunan 3 nolu açık kömür ocağında, bugün saat 15.00 sıralarında göçük meydana geldi. Haber verilmesi üzerine bölgeye, UMKE ve AFAD ile sağlık ekipleri sevk edildi. Çevredeki maden ocaklarında çalışan işçilerin de yardım ettiği kurtarma çalışmalarında 8 işçi, göçükten çıkarılarak, bölgede hazır bekletilen ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İşçilerden sağlık durumları ağır olan 4'ü, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. 

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Şırnak Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selçuk Yıldırım, arama çalışmalarının devam ettiği göçük alanına gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri de çevrede sıkı güvenlik önlemi aldı.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Fatih Portakal'dan Erdoğan dövmesi geldi
Fatih Portakal'dan Erdoğan dövmesi geldi