Samsung otomobil üretecek

Merkezi Güney Kore olan teknoloji üreticisi Samsung'un şimdiki hedefi otomobil üretmek. Şirket kendi otomobilini üretmese de elektrikli araba üretimine yatırım yapacak.

Dünyaca ünlü teknoloji devi Samsung, otomobil sektörüne el atacak gibi görünüyor.

Özellikle Tesla’nın elektrikli otomobil alanında büyük gelişmelerin yaşanmasını sağlamasından sonra daha da artan ilgi, şimdilerde diğer büyük şirketlerin de bu konuda çalışma içerisine girmelerini sağlıyor. Bunun son örneğini Samsung bizlere oldukça güzel bir şekilde gösterdi diyebiliriz. Zira Güney Kore merkezli dev şirket, açıklanan bilgilere göre elektrikli otomobil alanında çalışan BYD şirketine yatırım yapıyor. Üstelik küçük çaplı bir yatırım yapmayan firma, tam olarak 450 milyon dolar değerinde bir para akışı sağladı diyebiliriz. Ki bu oranında tüketici elektroniği alanında çalışan bir firma için hiç fena sayılmayacak düzeyde olduğu da söylenebilir.

HEDEF BATARYA

Şimdiye dek üst düzey akıllı telefon, televizyon ve beyaz eşya gibi ürünleri ile karşımıza çıkmış olan Samsung, bahsi geçen yatırım sayesinde batarya üretimi konusuna yöneliyor. Elektrikli otomobillerde çok iyi olması gereken bu bataryalar, aracın ne kadarlık bir yol kat edebildiğine etki eden bir konumda. Ki bunun tüketici için en önemli husus olduğu da bir gerçek.

APPLE GİBİ YAPMAYACAK

BMW ve diğer şirketler ile gizli anlaşmalar içerisinde olan Apple, bizzat kendi aracını geliştirmekte. Bu tarz bir adım atmayan Güney Koreli firmanın sadece yatırım yaptığını ve tedarik sürecinde destek sunabileceğini söyleyelim. Tabi gelecek için bunun bir küçük adım olduğu da görülebilir. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Jet Sosyete oyuncu kadrosu - Jet Sosyete'de kim kimdir?
Jet Sosyete oyuncu kadrosu - Jet Sosyete'de kim kimdir?