Plastik kılıflar telefona zararlı

Ciddi paralar ödeyerek aldığımız ve çoğumuzun hayatının vazgeçilmez parçası haline gelen akıllı telefonları koruması için taktığımız plastik kılıfların telefonlara zarar verdiği ortaya çıktı.

Günlük hayatımızın hemen hemen her anında yanımızda olan telefonları korumak için üretilen plastik kılıflar ile ilgili uzmanlar uyardı.

Özellikle sıcak havalarda cep telefonu, tablet gibi elektronik cihazların kullanımında daha dikkatli olunması gerektiğini ifade eden uzmanlar, "Ülkemizde bu aylarda Akdeniz başta olmak hava sıcaklıkları oldukça yüksek. Dolayısıyla bu tip elektronik cihazlar çalışırken sıcakla birlikte daha fazla ısınır. Dikkat edilmesi gereken temel noktalardan bir tanesi, aşırı sıcaklarda elektronik cihazların pencere önü, araç içerisinde direkt güneşe maruz kalacağı yerlere bırakılmaması" uyarısında bulundular.

TELEFONU PATLATABİLİR

Ayrıca telefon kılıfları için ayrı bir parantez açan Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Özen "Hava sıcaklıları bugünlerde çok yüksek. Telefon ve tablet gibi cihazlar çalıştığında ortama ısı yayarlar ama telefon ve tabletlerde kullanılan kılıf dediğimiz koruyucular ısıyı tutan özelliklere sahiptir. Bu nedenle telefon ısısını yayamaz ve dolayısıyla aşırı ısınmaya neden olabilir. Bu tip sıcak havalarda telefon ve tabletlerde kılıf veya koruyucu kullanılmasını önermiyoruz çünkü kılıf ve koruyucular sıcağı tutarak elektronik cihazlarda ısının dağılmasına engel olur. Bu da elektronik cihazlarda patlama gibi sorunlara neden olabilir" dedi. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Spotify 2017 yılına damgasını vuran parçaları listeledi...
Spotify 2017 yılına damgasını vuran parçaları listeledi...