Pazarda meyve sebze fiyatları fırladı

Son dönemde dövizdeki durmak bilmeyen artış nedeniyle ateş pahası haline gelen sebze ve meyve fiyatlarını bir de soğuk hava körükledi.

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava ve don, meyve ve sebze fiyatlarının artmasına neden oldu. Samsunlu pazarcılar, fiyatların artmasında iklimin yanı sıra ekonomik durumun da etkili olduğu görüşünde.

20 yıldır pazarcılık yapan Numan Baş, "Ben pazarda patates, soğan, limon gibi şeyler satıyorum. Yeni yıldan sonra havaların soğuk gitmesinden dolayı fiyatlarda biraz artış oldu.

Biz bu zamları yine de fiyatlara yansıtmamaya çalışıyoruz. Vatandaş zaten eskisi gibi alışveriş yapamıyor. Bir de biz bu zamları uygularsak kimse alışveriş yapamaz. Alım gücü düştüğü için pazarda olan mallara rağbet azaldı" dedi.

'HER ÜRÜN VAR AMA PAHALI'

Pazardaki ürünlerin eskiye göre bir hayli zamlandığını vurgulayan Ayhan Arslan, "Pazarda her şey ateş pahası. Mersin’de sel olması ve havaların soğuk gitmesi ürünlerin zamlanmasına sebep oldu. Şu anda en çok zam kış sebzelerinde oldu. Biber, patlıcan, fasulye gibi sera malları şu anda aşırı pahalandı.'

MEYVE SEBZE ATEŞ PAHASI

'Fasulyenin kilosu 10 liraya, sivri biberin kilosu 7 liraya, patlıcan 8 liraya, limonun tanesi 30 kuruştan 1 liraya çıktı. Patates 1,5, soğan 1 lira, dolma biber 6 lira, salata, domates 4 lira oldu.

Meyvelerde ise elmada bir artış yaşandı. Mandalina 2,5 lira, elma 2,5 lira, ayva 5 lira, nar 3 lira, armut 4 lira, muz 4 lira.

Doların artmasından sonra ithal muz da 8 liraya kadar çıktı. Pazarda fiyatı düşen tek ürün portakal oldu. Portakal 1,5 liradan satılıyor. Her ürün var ama pahalı. Parası olanlar için her şeyi almak mümkündür" diye konuştu.

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar da fiyatların yüksek olmasından yakındı. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Yurdum insanının güldüren halleri
Yurdum insanının güldüren halleri