Musul'da IŞİD'li canlı bomba alarmı

Irak'ın en büyük kentlerinden birisi olan Musul'da, kentin doğusunu terör örgütü IŞİD'den arındıran Irak ordusunun operasyonları bu kez kentin batısına kaydı.

Irak ordusu, Musul'daki IŞİD operasyonundan kaçan Iraklıları tek tek kontrol ediyor. Kentte canlı bomba alarmı verildi.

Musul'da DEAŞ'ın elindeki mahallelerden kaçan siviller de Iraklı güçlerin kontrolündeki bölgelere geçmeye devam ediyor.

Iraklı özel harekat güçleri ise DEAŞ'tan kaçanların arasında, kendilerini sivil gibi gösteren canlı bombalar olup olmadığını tespit etmek için tüm erkeklerin üzerini arıyor.

Reuters'ın servis ettiği fotoğraflarda, bu nedenle bazı erkeklere elbiseleri çıkarttılarak, intihar yeleği giyip giymediklerine bakıldığı görüldü.

Irak polisinden Korgeneral Raid Cevdet tarafından yapılan açıklamada, DEAŞ'lı teröristlerin, Musul'un El Devvase bölgesinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlemeye çalıştığı sırada, emniyet güçlerinin karşılık vermesi sonucu 10 militanın öldüğü, beş bombalı araç ile bir buldozerin kullanılamaz hale getirildiği belirtilmişti. Cevdet, DEAŞ'ın intihar eylemcileri ve bombalı araçlarla ani baskınlar düzenlediğini ancak Irak güçlerinin düşmanı caydıracak gerekli güce sahip olduğunu ifade etmişti.

Irak güçleri, DEAŞ'ın bombalı araçlarla düzenlediği saldırıları püskürtmek için caddelere barikat kurma yoluna başvuruyor.

Birleşmiş Milletler verilerine göre Musul'un batısında yaklaşık 800 bin kişi yaşıyor. Musul'un doğu yakasında ocak ayında kontrolü tamamen ele geçiren Irak güçleri, 19 Şubat'tan itibaren batı yakasını DEAŞ'tan kurtarmaya yönelik operasyona başlamıştı.

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  30 yaşın altındaki kimselere güvenmeyin (30 yaşında 30 fotoğrafla Rihanna)
30 yaşın altındaki kimselere güvenmeyin (30 yaşında 30 fotoğrafla Rihanna)