Memur-Sen'den hükümetin teklifine ikinci ret

Memur sendikalarıyla hükümet arasında zam krizi devam ediyor. Hükümetten gelen yüzde 3,5 artı 3,5 artı 4'lük teklife olumsuz yanıt veren Memur-Sen Başkanı Yalçın, teklifin yetersiz olduğunu belirtti.

Hükümet ile memurlar arasındaki zam pazarlığı çıkmazı devam ediyor. Hükümetten gelen, 2018’in ilk altı ayı için yüzde 3,5 ikinci altı ayı için yüzde 3,5, 2019’un ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için yüzde 5’lik zam teklifi de Memur-Sen tarafından yetersiz bulundu. 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, teklife karşılık ilk olarak şunları söyledi: “Bu teklif kalemi elimize veriyor ancak mürekkebi dolmurmamıza izin vermiyor. 2018 için 3,5+3,5 2019 için 4+5 teklifi müzakere edilebilir. İki yıl önce imzaladığımız toplu sözleşmenin 2-3 puan altına imza atılacağını düşünmek iki taraf içinde doğru olmaz. Bütün bu çerçevede değerlendirme yapıp bize ait uzlaşma eşiğini gün içerisinde işveren tarafına bildireceğiz.”

TEKLİFE EK 4-5 PUAN DAHA TALEP EDİLDİ

Teklifi görüştükten saatler sonra yeniden basın açıklaması yapan Yalçın, “Yeni teklif yeterli ve ikna edici değil. Teklifi imzalamaya yakın değiliz. Gelen rakamın 4-5 puan üzeri gerekir” dedi.

Hükümet daha önce aynı tarihler için yüzde 3’er teklif etmiş, toplusözleşmede yetkili sendika Memur-Sen teklifi kabul etmemişti.

KESK de teklife karşı çıkmıştı. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  IŞİD'den kurtulunca çarşaflarını yaktılar
IŞİD'den kurtulunca çarşaflarını yaktılar