MEDNIGHT 2024: Akdeniz'de Bilim ve Kültürün Birleşmesi

Akdeniz’in en çok beklenen bilim ve kültür kutlaması MEDNIGHT-Akdeniz Araştırmacıları Gecesi, 27 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşecek.

Bu uluslararası etkinlik, bilimsel keşif, kültürel değişim ve toplumun katılımına adanmış bir gece için sekiz Akdeniz ülkesini -İspanya, İtalya, Yunanistan, Kıbrıs Rum Yönetimi, Tunus, Türkiye, Bosna-Hersek ve Fransa-bir araya getirmekte. MEDNIGHT, araştırmacıların ve toplumun buluşabileceği, fikir alışverişinde bulunabileceği, yenilikçilik ve bilginin harikalarını keşfedebileceği alanlar yaratarak bilimin günlük yaşamdaki önemini vurgulamakta.

Akdeniz Çapında Bir Kutlama

27 Eylül 2024 Cuma günü Akdeniz’in dört bir yanındaki şehirler, bilimi halka yakınlaştırmak için tasarlanmış çeşitli etkinliklerle canlanacaktır. Etkinliğin Türkiye’deki adresi İstanbul olacak ve Kadir Has Üniversitesi ev sahipliğinde çeşitli sunumlar, aktiviteler, atölye çalışmaları ve çalıştaylar yapılacaktır. Saat 11:00’deki açılış törenini takiben iki önemli seminer gerçekleştirilecektir. İlk olarak Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz’in “Sinir Bilim” isimli semineri ve takiben Rektör Danışmanı ve MEDNIGHT projesi Türkiye Koordinatörü Doç. Dr. Taner Arsan’ın, “Yapay Zekâ ve Modern Teknolojilerin Matematiği” isimli seminerleri yer alacaktır. Seminerlerin sonunda tüm katılımcılar Akdeniz Dalgası oluşturarak Akdeniz Biliminin birleştirici, bütünleştirici ve ekip ruhu kazandıran yüzünü hep birlikte hayata geçireceklerdir. Etkinlik saat 13:00’den sonra deniz ve kirlilik, deprem, iklim değişikliği ve temiz enerji kaynakları, diyet ve beslenme, yaşam ve sağlık ana temalarındaki sunumlarla devam edecektir. Bunlara paralel olarak gençler, uygulamalı deneylerin yapıldığı atölyelere ve araştırmacılarla etkileşime girebilecekleri interaktif bilim oyunlarının yer aldığı sergi, stand ve çalıştaylara katılım sağlayacaklardır.

MEDNIGHT, Akdeniz Araştırmacıları Gecesi, özellikle gençler arasında Akdeniz Biliminin önemini göstermeyi amaçlaması açısından önemli bir etkinliktir. Akdeniz bilimi yapmak bizi bütünleştirir, bizi sağlam ve benzersiz bir ekip yapar ve bize geleceği geliştirmek için gerekli gücü verir. MEDNIGHT, sizi de bu ekibe katılmak için Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’ne davet ediyor.

Bilimde Kadınları Öne Çıkarmak

MEDNIGHT 2024, kadın araştırmacıların katkılarını daha görünür kılmaya özel bir önem vermektedir. Kadınların bilimsel ilerlemede oynadıkları hayati rolü kabul etmekte ve sosyal yardım faaliyetleri aracılığıyla gelecek nesil kadın bilim insanlarına ilham vermeye çalışmaktadır. Toplumsal cinsiyet eşitliğine yapılan bu vurgu, kadınların STEM alanlarına daha fazla dâhil edilmesi ve temsil edilmesi yönündeki küresel çabayla da uyumludur.

MEDNIGHT Ekibi

MEDNIGHT ekibi, Genopolys, Centre Hospitalier Universitaire de Toulouse (CHUT), Marie Curie Mezunlar Derneği (MCAA), Yunanistan’daki ve Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki SciCo, Monastir Bilim Sarayı, Avrupa Kadın Rektörler Derneği, Türkiye'deki Kadir Has Üniversitesi, CIEMAT, Museo Didáctico Interactivo de Ciencias (MUDIC), El Caleidoscopio ve diğerleri dâhil olmak üzere Akdeniz’in dört bir yanından gelen kuruluşlardan oluşmaktadır. Koordinasyon İtalya’daki Messina Üniversitesi tarafından yürütülmektedir. MEDNIGHT, bilim ve toplumu birbirine yakınlaştırmak ve gençlerin bilime olan ilgisini arttırmak amacıyla Avrupa Birliği tarafından desteklenen bir pan-Avrupa etkinliği olan Avrupa Araştırmacıları Gecesi girişimi kapsamında finanse edilmektedir. Avrupa Araştırmacıları Gecesi tüm Avrupa'da ve ötesinde 23 ülkede ve 400’den fazla şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirilmektedir.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Ünlü isimlerin zaman içerisinde yaşadıkları şaşırtıcı değişimler
Ünlü isimlerin zaman içerisinde yaşadıkları şaşırtıcı değişimler