LYS-3 debiyat- coğrafya sınavı saat kaçta, sınav kaç dakika, kaçta bitiyor?

LYS'nin son oturumu 18 haziran pazar günü yapılacak. Peki, LYS yarın saat kaçta yapılacak? Edebiyat- coğrafya sınavı kaç dakika sürecek? İşte LYS-3 sınav bilgileri!

 LYS'nin bu yılki oturumlarının tamamlanmasına çok kısa bir süre kaldı.

Geçtiğimiz hafta, 10 Haziran Cumartesi günü sosyal bilimler sınavıyla başlayan LYS maratonu yarın gerçekleştirilecek olan edebiyat- coğrafya sınavıyla sona erecek. 15 dakika kuralına uymayan adaylar sınav binalarına alınmayacak.

LYS maratonu yarın yapılacak olan edebiyat-coğrafya sınavı ile tamamlanacak. Geçtiğimiz hafta yapılan sınavların ardından bugün fen bilgisi sınavına katılan üniversite adayları yarın ise edebiyat- coğrafya sorularını çözmeye çalışacak. Peki LYS sınavı ne zaman saat kaçta bitecek? LYS edebiyat- coğrafya sınavı kaç dakika sürecek? İşte LYS-3 hakkında merak edilen tüm soruların cevapları!

LYS-3 SINAV BİLGİLERİ

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan 2017 LYS oturumlarının tamamlanması için artık sadece saatler kaldı. Beş olturum sonuncusu olan LYS-3 edebiyat-coğrafya sınavı 18 Haziran Pazar saat 10.00'da başlayacak ve 120 dakika sürecek. LYS-3'e 832 bin 994 aday katılacak.Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacak. Adaylar, saat 10.00’da başlayan sınavlarda (LYS-1, 2, 3, 4) saat 09.45’ten sonra, saat 14.30’da başlayan sınavlarda (LYS-5) saat 14.15’ten sonra sınav binalarına alınmayacak.

İkinci haftanın son sınavı için heyecanlı bekleyiş devam ederken ÖSYM'den LYS adaylarına uyarı geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM), 17 Haziran Cumartesi ve 18 Haziran Pazar günü yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girecek adayların binalara alınma işleminin, sınavın başlama saatinden 15 dakika önce tamamlanacağı uyarısı yapıldı. ÖSYM'nin Twitter hesabı üzerinden paylaşılan mesajda, fen bilimleri sınavının (LYS-2) 17 Haziran Cumartesi saat 10.00'da, yabancı dil sınavının (LYS-5) ise 14.30'da uygulanacağı hatırlatıldı.

Edebiyat-coğrafya sınavının (LYS-3) ise 18 Haziran Pazar günü saat 10.00'da başlayacağı belirtilen mesajda, "Adaylar saat 10.00'da başlayan LYS-2 ve LYS-3 için saat 09.45'ten, saat 14.30'da başlayan LYS-5 için saat 14.15'ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır." hatırlatması yapıldı.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Yediğimizde kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan mutluluk veren yiyecekler...
Yediğimizde kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan mutluluk veren yiyecekler...