Kuzey Irak'ta 4 asker şehit oldu

Kuzey Irak'ta sürdürülen operasyonda 2 asker daha PKK'lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcıların infilak etmesi sonucunda şehit düştü.

 Irak'ın kuzeyindeki Türkiye sınırına yakın bölgede sürdürülen operasyonda 2 asker daha PKK'lı teröristlerin yola döşediği EYP' nin infilak etmesi sonucu şehit oldu.

Böylece 24 saat içerisinde aynı bölgede şehit düşen askerlerin sayısı 4'e yükseldi.

DÜN 2 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Irak'ın kuzeyindeki Çukurca İlçesi'nin karşısına düşen Irak topraklarındaki Zap Vadisi Bölgesi'nde, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar sürdürülürken dün akşam saatlerinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 37 günlük evli Piyade Uzman Çavuş 23 yaşındaki Furkan Aydın ile 1 hafta önce evlenen Piyade Uzman Çavuş İlhan Sezer şehit oldu, 1'i ağır 2 asker yaralandı. Bu olayın ardından Zap bölgesine Türk Hava Kuvvetleri ile düzenlenen hava operasyonda 6, Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile düzenlenen operasyonda 2 olmak üzere toplam 8 terörist etkisiz hale getirildi.

SABAH BİR ACI HABER DAHA GELDİ: 2 ASKER ŞEHİT

Bölgede arazi arama tarama operasyonu devam ederken bu sabah erken saatlerde yine el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 asker daha şehit düştü. Böylece bölgede son 24 saat içerisinde 4 asker şehit düştü. Bu bölgede devam ettirilen operasyonda 8 terörist daha ölü ele geçirilirken etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı da 16'ya çıktı.
Bu sabah şehit olan kimlikleri henüz açıklanmayan şehit iki askerin cenazesi Hakkari Dağ Tugay Komutanlığı'na getirildi. Bu sabah 4 asker için uğurlama töreni yapılması bekleniyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Zengin iş adamlarının görgüsüzlükte sınır tanımayan çocukları!
Zengin iş adamlarının görgüsüzlükte sınır tanımayan çocukları!