Kuzey Irak referandumunda resmi olmayan ilk sonuçlar

Bölgeyi yeni bir krizin eşiğine getiren Kuzey Irak'taki sözde bağımsızlık referandumunda oy kullanma işlemi dün akşam tamamlandı. Resmi olmayan ilk sonuçlara göre yüzde 93 evet oyu kullanıldı.

Başta Irak, Türkiye ve İran'ın şiddetli tepkilerine rağmen gerçekleşen Kuzey Irak referandumu, niyahet tamamlandı. Dün akşam saatlerinde tamamlanan oy kullanma işleminin ardından resmi olmayan ilk sonuçlar da belli oldu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Türkiye'nin de tepki gösterdiği 'bağımsızlık referandumu' için dün sandık başına giderken, Hürriyet oylamayı Erbil'den izledi. IKBY Seçim Kurulu, 5.2 milyon seçmenin 12 bin noktada oy kullandığı referanduma katlımı yüzde 78 olarak açıkladı. Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw, seçime katılım olanının Erbil'de yüzde 86, Duhok'ta yüzde 90, Zaho'da yüzde 94, Kerkük'te ise yüzde 78.7 olduğunu yazdı. Rudaw, 01.30 itibariyle sayılan 282 bin 017 oydan yüzde 93.29 evet, yüzde 6.71 hayır oyunun çıktığını duyurdu. Kesin sonuçların 3 gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

Kuzey Irak'ta IKYB yönetimi tarafından düzenlenen 'bağımsızlık referandumu' dün yapıldı. Sabah saat 08.00'de başlayan oylama saat 19.00'da sona erdi. Erbil ve çevresindeki mülteci kamplarında sandık kurulurken, görev başındaki Peşmergelerin de katılımı için bulundukları noktalarda oy verme merkezleri oluşturuldu. Yurtdışında yaşayan seçmenlerin elektronik sistemle oy kullandığı referandumu izlemek için Türkiye ve Avrupa'dan çok sayıda gözlemci Erbil'deydi. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Minik Alperen'i ölüme götüren skandalın görüntüleri ortaya çıktı
Minik Alperen'i ölüme götüren skandalın görüntüleri ortaya çıktı