Kemal Kılıçdaroğlu: Sandıktan 'hayır' çıkacak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, pazar günü yapılacak olan anayasa değişikliği referandumuyla ilgili anketler hakkında dikkat çeken ifadeler kullanarak 'Sandıktan kesinlikle hayır çıkacak' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk'ten Kübra Par'a konuştu. Kılıçdaroğlu, referandumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Referanduma 1 haftadan az kaldı. Heyecan var mı? Şu an için genel tablo nasıl?

Finale yaklaşıyoruz. “Hayır”ların önde olduğu görülüyor. Bazı araştırmalarda “Evet” 1-2 puan önde oluyor. Ama “Hayır”ın galip geleceğini düşünüyoruz çünkü ülkede bir rejim değişikliği yapıyorlar ve bu toplumsal bir uzlaşmayla gerçekleşmiyor. Anayasa değişikliğiyle, birine bir yetki verebilirsiniz veya seçim seklini yeniden düzenleyebilirsiniz. Ama rejimi değiştiriyorsanız ve bunu da bir oldubitti ile toplumun önüne koyup oradan sonuç almak istiyorsanız, bu doğru değil.

‘KİMSE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMAYACAK’

“Evet” çıkarsa, CHP hayal kırık­lığı yaşayanlara ne vaat edecek?

Herkes sandığa gidip oyunu kullansın, kesinlikle “Hayır” çıkacak. Bir daha söylüyorum: Herkes sandığa gidip oyunu kullansın, kesinlikle “Hayır” çıkacak! Çünkü bu ülkenin insanları demokrasiyi benim­sedi, tek adam rejimi istemiyor. Tek adam rejiminin ülkeye felaket­ler getireceğini biliyor. Suriye, Irak, Libya gözlerinin önünde, Çavuşesku göz­lerinin önünde. Bütün bu tabloya bakıldığı zaman, sandığa gidilip oy kullanılacak ve “Hayır” oyu çıkacak. Dolayısıyla, kimse de hayal kırıklığına uğramayacak.

‘AYNI YETKİLER BANA VERİLSE REDDEDERİM’

“Yeni sistemde bütün yarış 2 parti arasında geçecek” deniliyor. Bu, sizin açınızdan iyi bir şey değil mi? Sorun iktidar olup olmamakta değil, sorun demokraside. Tek adam rejiminde demokrasi olur mu? Aynı yetkiler bana verilse, ben bu yetkileri reddederim. Tek partili hayattan çok partili hayata geçmiştik. Şimdi makarayı ter­sine çeviriyoruz. Hem eskiyi eleştireceksiniz hem de şimdi işi­nize geldi diye eskiye öyküne­ceksiniz. Allah akıl fikir versin!

‘OĞLUM ASKERDEN DÖNÜNCE NİKÂH OLACAK’

Oğlunuzu nişanlamışsınız. “Ya oğlum, bu karışıklıkta şimdi bunun zamanı mı?” demediniz mi?

Gönül ferman dinlemiyor! (Gülüyor)

Kız isterken heyecanlandınız mı?

Heyecanlanmaz olur muyuz! Özellikle eşim Selvi Hanım çok telaşlıydı.

Aileyle tanışıyor muydunuz?

Önce kızı tanıdık, sonra aileyle tanıştık. Damat Trabzonlu. Karadenizlilerle bir bağımız var herhalde. Kız kardeşim de bir Ordulu ile evlendi.

Nikâh ne zaman?

Oğlum askere gidip gelecek, ondan sonra nikâh olacak. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Yoldan çıkan metrobüs otomobilleri altına aldı
Yoldan çıkan metrobüs otomobilleri altına aldı